Změklé plody



vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?)
20.9.2011 19:06

Přiložte foto keře, nejčastěji je to způsobeno poruchami ve výživě, resp. nedostatkem některého prvku, zpravidla hořčíku či poměru K: Mg. Některé odrůdy jsou na to citlivější. Projevuje se to nejdříve právě na koncích hroznů. VJK

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 12.23 (?), 20.9.2011 16:13, zobrazeno: 2046x

Můžete mi prosím poradit, jak zabránit tomu, že část kuliček na střapci jakoby zgumovatí, změknou a protože zůstanou i kyselé tak jsou v podstatě nepoživatelné. Už loni jsem si všiml, že se to vyskytlo ve větší míře na konci střapce, ale letos zvlášť na bílých odrůdách je zasažena až 1/3 plodů na střapci. Mám celkem bohatou úrodu, tak mi to zase tak nevadí, ale pokud chci někomu dát pár střapců na ochutnání, to abych napřed dělal selekci a měkké kuličky vyštipoval. Jaroslav

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 20.9.2011 19:06

Přiložte foto keře, nejčastěji je to způsobeno poruchami ve výživě, resp. nedostatkem některého prvku, zpravidla hořčíku či poměru K: Mg. Některé odrůdy jsou na to citlivější. Projevuje se to nejdříve právě na koncích hroznů. VJK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Topný kabel4.7.2024
Topný kabel3.7.2024
Topný kabel2.7.2024
Svislá odpadní roura 75mm27.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm25.6.2024
Srovnávačka MS 30025.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika