Zeleně olistěné sazenice

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 151.93 (?) 
2.11.2011 17:53, zobrazeno: 2181x

Koupil jsem koncem srpna sazenice, samozřejmě že jsem je pak už nehnojil. Nyní na začátku listopadu jsou některé z nich stále zelené, jako by žádná zima neměla přijít. A taky mám dvě další, které znovu vyrašily a jedna z nich má dokonce poupata.

Mám se bát mrazíků nebo když přemrznou, (asi) vegetujícímu dřevu se nic nestane?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 200.122 (?), 2.11.2011 20:35

Patrně vaše sazenice rostou poblíž nějakého tepelného zdroje (např. stěna budovy)...? První noční mrazíky ve druhé polovině října spálily listy na všech mých keřích (JČ + střední Morava), a poté pozvolna uschly i listy keřů, které oněm prvním mrazíkům odolaly, neboť se jednalo o keře rostoucí u stěny. Vaše sazenice "uspí" asi až ještě nižší pokles teploty. To, co nebylo vyzrálé zmrzne. Zkuste je nějak chránit (růvek), víc venku udělat asi nelze. Osobně bych mladé nevyzrálé rostliny pro jistotu přezimoval v chladném sklepě.

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 151.93 (?), 3.11.2011 17:50

Naštěstí jsou vyzrálé a taky to vidím na ten sklep. Přiznám se, že jsem je před mrazem schovával. Ty listy jsou zelené, jako by byl srpen.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika