Zalévat?

host - 38.186 (?)
25.5.2012 7:27

Dle literatury se v červenci odhrne, odstraní rosné kořínky a zase zahrne. Celé odkrytí růvku je výrazně doporučováno až v srpnu. Cit. "Předčasné odhrnutí růvku výrazně zvyšuje úhyn sazenic".

S pozdravem GB

PS Když mají tak 15cm, tak odstranit přebytečné výhony (nechat 2). Já zatím, pokud nevím který vybrat, nechávám zatím 3 nejsilnějsí (jeden jako zálohu). Počítám, že třeba za měsíc už budou jen 2 (jeden zaštípnutý).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 253.2 (?), 18.4.2012 18:41, zobrazeno: 4167x

před 14dny jsem vysdail 3hlavy-dle návodu jsem nalil při výsadbě cca 5litrů vody a zakryl hlinou "na piramidu", aby třo nezmrzlo. Mám to teď nějak pravidelně zalévat, nebo ne? A kdy tu hlínu mám odhrnout?

Dík

host - 3.36 (?), 18.4.2012 22:35

Zemina se postupně odstraní při rašení.  Nad sazenicí na jaře stačí tak 2 cm hlíny.   Očka nejdříve raší neochotně a pomalu,  teprve až se objeví první úponek máte vyhráno, sazenice se ujala.  Potom postupně odstraníte zeminu na úroveň terénu. Pokud jsou výhony tzv. vybělené, tak zeminu odtraňujte na etapy, vždy ponechejte čas, aby vybledlé části výhonů zezelenaly.

Zalévat stačí jedenkrát týdně - pokud neprší. Pokud je sazenice ještě nenarašená a celá ukrytá pod růvkem, nemusíte zalévat vůbec.  Hlavně nedělejte z révy bahenní rostlinu.

Zeminu pak od

host - 38.186 (?), 25.5.2012 7:27

Dle literatury se v červenci odhrne, odstraní rosné kořínky a zase zahrne. Celé odkrytí růvku je výrazně doporučováno až v srpnu. Cit. "Předčasné odhrnutí růvku výrazně zvyšuje úhyn sazenic".

S pozdravem GB

PS Když mají tak 15cm, tak odstranit přebytečné výhony (nechat 2). Já zatím, pokud nevím který vybrat, nechávám zatím 3 nejsilnějsí (jeden jako zálohu). Počítám, že třeba za měsíc už budou jen 2 (jeden zaštípnutý).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz