Žádné hrozny

host - 179.172 (?)
21.6.2010 19:27

Dobrý den, mám dotaz na růst hroznů. Réva rodí jen na spodní části letorostů? Mám už moře letorostů cca 80 cm vysokých a jen na některých jsou hrozníčky. Vyroste na ostatních ještě něco výš?  Nebo neplodící letorosty vystříhat?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

velmez - (44) - 9.130 (?), 20.6.2010 15:54

Myslíte, že mám z jednoho nejsilnějšího tažně udělat kmínek tak 80cm a vše ostatní pryč?

host - 215.11 (?), 20.6.2010 17:35

Nechal bych ten nejlepší letorost (asi ten nejspodnější, je slušně rovný a dostatečně silný),  a z něj zapěstoval kmínek. Zbylé neodstraňujte, jen zaštípněte. Odstraníte je až při zimním řezu. Z kmínku vylamujte zálistky a přivazujte ho k kolíku. Na ostatních letorostech nechte asi 2 zálistky na každém, podle toho, jak poroste kmínek se případně vylámou také. Pokud kmínkový letorost naroste a vyzraje dobře, příští rok se v požadované výšce ohne a máte rovnou kmínek + tažeň. A ještě vysvětlení - tažeň se stává z letorostu až druhým rokem. Nelze tedy mluvit o letošních letorostech jako o tažních. To můžete až po zimním řezu, kdy z něj tažeň teprve uděláte. Zatím to jsou pořád letorosty. VJK

velmez - (44) - 9.130 (?), 20.6.2010 20:31

Moc díky za rady a ještě se zeptám?-zahradu mám napadenou mšicemi a dnes jsem na jednom letorostu vyděl mravence, nemám révu taky postříkat? a když, tak čím? A ještě jednou díky za rady.Tahle réva je trošku taková tréningová sázel jsem ji před 3 roky a nic jsem o tom nevěděl, letos jsem sázel 8hlav-krystal, irsae,festivalnyj přímo na místo, naměli kořeny a ted mají 15cm snad se chytnou, pořád se učím.

host - 215.11 (?), 21.6.2010 20:06

Révu napadenou mšicemi jsem ještě neviděl, pouze ojedinělé průzkumnice, které se daly zničit ručně.  Je-li to nutné, použijte některý z přípravků určených na savý hmyz. VJK

vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 18.6.2010 9:39

Někdy se stane, že réva slušně zaplodí i na letorostu rostoucího ze staršího dřeva. Není to ovšem případ tříletého keře.

Násada 3 květenství na letorostu rostoucího z dvouletého dřeva
Násada 3 květenství na letorostu rostoucího z dvouletého dřeva

host - 179.172 (?), 21.6.2010 19:27

Dobrý den, mám dotaz na růst hroznů. Réva rodí jen na spodní části letorostů? Mám už moře letorostů cca 80 cm vysokých a jen na některých jsou hrozníčky. Vyroste na ostatních ještě něco výš?  Nebo neplodící letorosty vystříhat?

host - 3.109 (?), 21.6.2010 20:11

Výš už nic nevyroste. Leda zálistkové hrozny, ale ty letos asi nedozrají. Takže to klidně proberte.  Kde jsou keře husté, tak nechávejte jen ty letorosty, které mají hrozny, ostatní vylomit.  Ale pozor! Kde máte nedostatek zeleně nechávejte i letorosty bez hroznů.  Zelená plocha je zdrojem zásobních látek pro příští rok.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz