Hezký den, pěstuji pouze odrůdu Dornfelder, stolní modré, ostatní jsem zrušil. Minimální chemické ošetření, vysoká úrodnost. Zdravím a přeji úspěch v pětování J.Kymla
Ja vam muzu rict jen moji zkusenost. Prvni rok VUBEC nestrihat a nechat at si reva roste jek chce. Druhym rokem uz vest kminek a kdyz reva i nahodou roste slabe i druhym rokem jeste nestrihat. Reva ma velkou asimilacni plochu a vytvori si silny korenovy system. Tedy druhym, pripadne tretim rokem vest kminek. Potom ma reva velmi rychly nastup do plodnosti. Kdyz jsem zacinal a delal vse podle rady chytrych knih, hodne sazenic mi hynulo. A zajimave je to, ze pred dvema rokama jsem se presne tohle docetl v jedne ruske knize= Encyklopedia Vinogradarja=.
prosím o radu - kdy a jak zastřihnout keře vinnné révy (na kolik oček apod). Názory na stříhání a dobu stříhání se hodně liší - prosím proto o radu v které době stříhat a jakým způsobem. Jaké se nechává dřevo - 1leté?
Na pět metrů čtyři keře? Pokud jsou vhodné podmínky, tak i tři je hodně. Mám jeden starý keř natažený podél domu skoro 50metrů a řežu to jak vzteklý, aby réva nezarostla celý dvorek
Prosím o informaci, jak stříhat vinnou révu na pergole. Teď ji pěstuji čtvrtým rokem a nevím, zda není také třeba vyštípat některá očka, aby mi úroda dozrála. Nebo mám počkat až po nasazení hroznů a pak je odstranit? Při délce tažní po pergole a ještě rozvětvení asi není možné ponechat všechny hrozny. Děkuji zkušenějším za odpověď. Jarmila
Vinná réva se vysazuje na jaře, ale může se vysadit i na podzim. Při podzimní výsadbě je nutné zeminu zakryt chvojím nebo listím, aby nedošlo ke zmrznutím kořínků (může se použít i hnůj, v době mrazů vytváří teplo). Tohle vše odpadá při jarní výsadbě...