V. vinifera a bezsemenné odrůdy

host - 178.235 (?)
16.5.2011 22:38

Pal'o, vážení diskutující, koupil jsem si před nedávnem Vitru, vyklubala se z ní Kodrjanka (od nespolehlivého prodejce).Svou vzrůstností se Kodrjanka do skleníku nehodí, přinutil jsem ji vyhnat výhony ven, mimo skleník.Stalo se to, že vnější letorosty přes zimu zmrzly a Kodrjanka se znovu tlačí do skleníku, kde z pařezu opuká.Chci ji přeroubovat na méně vzrůstnou, skleník je dost malý.Jak je vzrůstná Rhea nebo Vitra?Pa'lo, ta vaše Rhea vypadá lákavě.  AB

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 178.235 (?), 16.5.2011 22:38

Pal'o, vážení diskutující, koupil jsem si před nedávnem Vitru, vyklubala se z ní Kodrjanka (od nespolehlivého prodejce).Svou vzrůstností se Kodrjanka do skleníku nehodí, přinutil jsem ji vyhnat výhony ven, mimo skleník.Stalo se to, že vnější letorosty přes zimu zmrzly a Kodrjanka se znovu tlačí do skleníku, kde z pařezu opuká.Chci ji přeroubovat na méně vzrůstnou, skleník je dost malý.Jak je vzrůstná Rhea nebo Vitra?Pa'lo, ta vaše Rhea vypadá lákavě.  AB

host - 131.69 (?), 16.5.2011 23:19
Pre pána AB: S Vitrou nemám skúsenosti, o skleníčku zatiaľ iba snívam, ale myslím, že ju pestuje pán Wimpi. Rhea je dosť bujná, do skleníku neodporúčam, ale u Vás na Slovácku bude v pohode rodiť aj mimo skleník. Nie je tak háklivá na zmrznutie ako napr. Ametyst, Purpur, Dakona, Richelje... ktoré pestujem v blízkosti Rhey. Paľo

host - 182.52 (?), 2.4.2011 21:00

U mě skleník urychlí zráni asi o tři týdny. Mimo révy mám v něm všechno možné. Asi by jste se hodně divil. Snažím se to maximálně využít.
Vím, že u Breda venku AT 6-3 SK dozrává dost pozdě. Sám jsem ho nevyzkoušel. Nemám už moc místa na pozdní odrůdy. Dal jsem zatím přednost jiným.
Ametyst vám asi bude vymrzat. Ale jestli vám chutná tak ho na zimu přikryjte. Já mám venku např. Arkádii a Kodrjanku, které jsou u nás tak na hraně a už mi taky omrzly. Problém mám hlavně s novými řízkovanci, kteří první rok narostou málo, nevyzrají dobře a vymrzají. Proto je teď už nechávám první rok nebo dva ve skleníku.
Jinak dnes už je u nás poměrně velké množství odrůd od těch ultraranných až po pozdní a i různých barev a chutí, takže je z čeho vybírat

Luděk

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025