Usychání listů - listy jsou zespoda bílé

host - 44.75 (?)
12.9.2011 14:14

Plíseň révová. Na Agromanuálu máte seznam doporučených ochranných přípravků. Poškozené listy odstraňte a proveďte postřik na ty zdravé, i když už se blíží konec vegetace a moc tomu nepomůžete. Jakmile teplota v noci spadne k nule, růst se zastaví, po prvním mrazu půjdou všechny listy dolů. Tak aspoň jako trénink na příští rok. Bohužel jste si vysadil nějakou vnímavou odrůdu a tento problém se Vám bude opakovat s různou intenzitou každoročně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 62.63 (?), 12.9.2011 11:23, zobrazeno: 5080x

Dobrý den,

mám tři různé odrůdy vedle sebe cca metr. Prostřední nevím jestli carnival či festival, asi před měsícem začalo osychat, a zaspodu má kompkletně bílé listy, je oproti ostatním dvěma takové uchřadnuté. Pohnojil jsem klasicky trošičku cereritem, občas zaliji, víno je tento rok zjara vysazeno na zahradě, má dost slunce a je pod mulčovací kůrou a látkou proti pleveli. Prosím o radu jak mu pomoci a aby příští rok bylo víno o.k.

Moc vám děkuji

host - 44.75 (?), 12.9.2011 11:51

Vyfoťte to, detail listů z obou stran + celkový pohled na keř.

host - 62.63 (?), 12.9.2011 13:53

děkuji vám za ochotu pomoci, pokusím se přiložit pár fotek,

listy jsou odspodu všechny tak jako slabě jemně bílé a pak od okrajů osychají, zeshora bílé nejsou, kdybyste mi poradil co na to koupit hned bych to koupil a zkusil nějaký postřik, nevím, jestli nemám všechny listy ostříhat, je to od dubna sazenice-klacek, takže mi o hrozny nejde, spíš aby nepošlo a a příští rok se krásně rozrostlo, mám tři různé vedle sebe a jde nám spíš o to, aby nám krásně zarostlo v živý plot, ani tak nám nejde o úrodu, takže se snažím aby se co nejvíc rozrůstalo, ikdyž vím že pro plody to není dobře

každopádně děkuji za radu

Mydlan - (37) - 62.63 (?), 12.9.2011 13:57

ještě jedno foto

Mydlan - (37) - 62.63 (?), 12.9.2011 14:00

ještě posl. foto

host - 44.75 (?), 12.9.2011 14:14

Plíseň révová. Na Agromanuálu máte seznam doporučených ochranných přípravků. Poškozené listy odstraňte a proveďte postřik na ty zdravé, i když už se blíží konec vegetace a moc tomu nepomůžete. Jakmile teplota v noci spadne k nule, růst se zastaví, po prvním mrazu půjdou všechny listy dolů. Tak aspoň jako trénink na příští rok. Bohužel jste si vysadil nějakou vnímavou odrůdu a tento problém se Vám bude opakovat s různou intenzitou každoročně.

Mydlan - (37) - 62.63 (?), 12.9.2011 14:24

aha, no kupoval jsem to v zahradnictví-klacek za 200 a bylo tam napsáno resistent, bez nutnosti postříků, zalévání, každopádně děkuji vám za radu:)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz