Textílie pod révou

host - 148.36 (?)
5.7.2010 14:00

Ked si myslite ze hnojivo dostanete do revy hnojenim na list tak sa mylite.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 16.70 (?), 5.7.2010 10:16

Má tedy někdo dlouhodbější zkušenosti s tou netkanou geotextílií a "mulčování" kameny - kačírkem? Mám to v plánu a zajímalo by mě jak se to má. Chci mít révu takto upravenou celoročně. Příjde mi, že ta akumulace tepla má něco do sebe, jestli bude zemina pod ní rychleji vysychat, tak budu hold častěji zalévat, v tom nevidím problém. Hnojivo dostanu do révy v podobě listového hnojiva a je to (né, že by kačírkem a textílií jnic neprošlo). Jinak mulč ať již kůrový nebo kačírkový používám v kombinaci s tkaninou na celé okrasné zahradě a nemá to chybu (až na občasné doplňování kůry). Každopádně pokud je nutné kypření půdy okolo révy z jiných důvodů, tak je to jiná. Zdravím... 

host - 215.11 (?), 5.7.2010 12:58

Výhody a nevýhody kačirku pod révou: + téměř neprorůstá plevel, + hezky to vypadá, + v půdě se drží déle vlhkost (za předpokladu správné vrstvy kačírku), + díky vyšší vlhosti je větší život i ve vrchní vrstvě půdy. - půda se obtížně obdělává, přidat např. kompost znamená vše nejprve pracně odsranit a pak zase pracně dát zpět. - špatně se aplikuje vápnitý dolomit, je-li to třeba. Nepotvrdila se mi akumulace tepla do kačírku, kameny přijatelné frakce mají malý objem a relativně velký povrch, velmi rychle vystydnou. Více se ohřeje tmavý kačírek, světlý zase odráží více záření do zóny hroznů. Nepozoroval jsem rovněž žádný negativní vliv na plísně, spíše naopak, při prudkých deštích nedochází k ostřiku částečkami půdy. Po třech letech jsem kačírek na podzim při vápnění odstranil a nyní zkouším pouze geotextilii. VJK

host - 148.36 (?), 5.7.2010 14:00

Ked si myslite ze hnojivo dostanete do revy hnojenim na list tak sa mylite.

host - 101.165 (?), 5.7.2010 14:20

S textilií nemám žádnou zkušenost, ale myslím si že neni nad to keřík čas od času okopat(provzdušnit)a vyplejt.Pravda mam pouze 40 keřů a dělám to přes léto jednou za 3 neděle, ale těch pár hodin neni až zas taková práce.Ale jestli máte nějaký velký vinohrad tak neni od věci to aspoň zkusit jak se to bude chovat.No, mam obavu, aby se vám poď ní nedělaly plísně nebo něco jiného.Zkuste jeden rok jen pár keříků a uvidíte...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz