Suchá fermentácia skorého hrozna v kontajneroch



host - 117.166 (?) 
4.9.2020 8:54, zobrazeno: 539x

Chcel by som vedieť Váš názor na uskladnenie skorého hrozna po zbere do uzavretých kontajnerov na stopkách bez lisovania. Popri tom, že začne pomalá fermentácia, je podĺa Vás pravdepodobné, že pri zvýšení CO2 sa do (napr.) týždňa zvýši aj cukornatosť? Podtrhnutím chcem úrodu ochrániť najmä pred žravý hmyzom.

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 168.143 (?), 4.9.2020 20:03

Určitá šance prodloužit dobu skladování tu je.  Vyšší obsah CO2, který vznikne prodýcháním kyslíku a zejména nízká teplota mohou pomoci významně prodloužit dobu skladování.

Cukernatost v absolutních hodnotách nárůstat určitě nebude, spíše dojde k prodýchání cukru a odbourání kyselin, takže hrozny se mohou jevit senzoricky sladčí. Pokud nemůžete zaručit teplotu kolem nuly, tak bude určitě probíhát i kvašení, jehož intenzita bude narůstat s růstem teploty v chladírně. 

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika