Suchá fermentácia skorého hrozna v kontajneroch



host - 168.143 (?)
4.9.2020 20:03

Určitá šance prodloužit dobu skladování tu je.  Vyšší obsah CO2, který vznikne prodýcháním kyslíku a zejména nízká teplota mohou pomoci významně prodloužit dobu skladování.

Cukernatost v absolutních hodnotách nárůstat určitě nebude, spíše dojde k prodýchání cukru a odbourání kyselin, takže hrozny se mohou jevit senzoricky sladčí. Pokud nemůžete zaručit teplotu kolem nuly, tak bude určitě probíhát i kvašení, jehož intenzita bude narůstat s růstem teploty v chladírně. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 117.166 (?), 4.9.2020 8:54, zobrazeno: 552x

Chcel by som vedieť Váš názor na uskladnenie skorého hrozna po zbere do uzavretých kontajnerov na stopkách bez lisovania. Popri tom, že začne pomalá fermentácia, je podĺa Vás pravdepodobné, že pri zvýšení CO2 sa do (napr.) týždňa zvýši aj cukornatosť? Podtrhnutím chcem úrodu ochrániť najmä pred žravý hmyzom.

   
host - 168.143 (?), 4.9.2020 20:03

Určitá šance prodloužit dobu skladování tu je.  Vyšší obsah CO2, který vznikne prodýcháním kyslíku a zejména nízká teplota mohou pomoci významně prodloužit dobu skladování.

Cukernatost v absolutních hodnotách nárůstat určitě nebude, spíše dojde k prodýchání cukru a odbourání kyselin, takže hrozny se mohou jevit senzoricky sladčí. Pokud nemůžete zaručit teplotu kolem nuly, tak bude určitě probíhát i kvašení, jehož intenzita bude narůstat s růstem teploty v chladírně. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika