Stepit alebo vysadzat?

host - 139.67 (?)
3.1.2011 15:56

Hibernal je to iste ako Hibia?  Nevies poradit kde v BA a okoli kupim sadenice Hibia?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 139.67 (?), 3.1.2011 15:56

Hibernal je to iste ako Hibia?  Nevies poradit kde v BA a okoli kupim sadenice Hibia?

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 210.254 (?), 3.1.2011 19:25

Hibia = Hibernal x Bianca
Ale netuším, jestli jsou někde její sazenice v prodeji.

host - 156.28 (?), 31.12.2010 10:38

Dobrý deň!

Odpovedám na názor diskutujúceho č.3.219:

Nikomu nevnucujem svoje rozhodnutie a netvrdím, že len môj názor je správny. Iba dávam na zváženie. Zakladať nový vinohrad je veľká investícia, vhodná najmä pre mladších nadšencov-nielen kvôli nepomerne väčšiemu objemu prác, ale aj preto, aby si človek stihol vychutnať plody práce v mladom vinohrade...

Rozhodne by som neriskoval zahrabávať drahé sadenice do akejsi jamky. Že treba rigolovať do poriadnej hĺbky a prevrátiť pôdu pri zakladaní vinohradu, to vedeli naši predkovia už pred 500 rokmi. Každé "uľahčenie" Vám vinohrad vráti, viem to aj z vlastných skúseností. Najmä pri zakladaní nového vinohradu na starom, kde už je pôda výrazne vyčerpaná. V žiadnom prípade nepodsádzajte mladé sadenice v tesnej blízkosti starého koreňa!

Keďže si chcem dopestovať trochu biovína s minimálnymi nákladmi a s čo najskorším nástupom úrody, rozhodol som sa preočkovať staré zdravé kmieniky metódou pána Řezáča. Potvrdzujem, že to nie je teória a overil som si túto skvelú metódu doma na starších kroch stolového viniča. Mám to aj nafotené. Nie som žiadny profík, ale overil som si, že ujateľnosť očiek bola v mojom prípade minim.90%. O dva roky, keď dožijeme, si o tomto mojom plánovanom staronovom vinohrade porozprávame na fóre viac...           Paľo

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz