Škůdce? Co to je?

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?)
11.9.2010 8:51

tyto zmeny struktury tu nekdo oznacil za moznou pritomnost herbicidu, ktere se siri vzduchem napr.pri postriku herbicidu v obilninach, pokud to neni z herbicidu, je mozne, ze to je virova choroba, ktera se samozrejme neda lecit a rostlin se musi odstranit, s tema skudci Vam musi pomoci nekdo jiny... 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zahradi - (6) - 145.44 (?), 29.8.2010 9:46, zobrazeno: 4510x

Dobrý den, objevila se mi na listech jakási změna struktury. Při bližším zkoumání jsem objevil na spodní straně listu kolonii tmavě šedých malých "jiker" a na jiném listě kolonii se hýbajících se tenkých červičků, či jak to nazvat. Umíte to prosím někdo pojmenovat a poradit jak na ně, resp. aby se to vůbec neobjevilo?

list
list
list další
list další
háďátka - červíčci
háďátka - červíčci

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 11.9.2010 8:51

tyto zmeny struktury tu nekdo oznacil za moznou pritomnost herbicidu, ktere se siri vzduchem napr.pri postriku herbicidu v obilninach, pokud to neni z herbicidu, je mozne, ze to je virova choroba, ktera se samozrejme neda lecit a rostlin se musi odstranit, s tema skudci Vam musi pomoci nekdo jiny... 

zahradi - (6) - 145.44 (?), 11.9.2010 9:22

Díky. Přečetl jsem diskusi o roncetu a herbicidech. Nevím, nevím. Já mám tu změnu struktury listů pouze tam, kde jsou ta háďátka, tzn. že s tím mají asi přímou spojitost. Mám, viz.foto, zasaženu vždy jen část listu. Leda že by ty potvůrky číhali v záloze a napadali pouze nemocné listy .  Uvidíme, třeba to někdo zná přímo.

host - 151.139 (?), 12.9.2010 23:54

Dobrý deň!

Podobné problémy ako na prostrednej fotke som mal tiež-najmä na mladých výhonkoch a u rôznych odrôd v rôznych častiach záhradky. Z toho je možné usúdiť, že neide o žiadnu virózu (roncet apod.). Za plotom majú družstevníci kukuricu, ale 5 mesiacov nestriekali. Striekal som akurát listové hnojivo Harmavit a na obale výrobca píše, že obsahuje stimulátory rastu. Takže konečne asi ťaháme mačku za chvost! Na budúci rok budem striekať namiesto Harmavitom radšej Wuxalom.    Paľo

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz