Správně Semillon, čte se Semijon.Stará franc.odrůda pěstovaná v oblasti Sauternes..Má velmi zajímavý buket, je vynikající v odpovědně udělané směsi se Sauvignonem .Ojediněle se pěstuje ještě na jihu Moravy, předpokládám že v šedesátých letech byla vyřazena ze stát sortimentu-to asi pro nižší úrodnost.Je to moje chlouba ve sklepě.
Jsem jen zahrádkář, dostal se mi do rukou řízek odrůdy Semilon.Může mi někdo říci jak je to s rezistencí a chemickou ocranou a co to je vůbec za odrůdu aspon nějakou informaci.Děkuji Pavel
Správně Semillon, čte se Semijon.Stará franc.odrůda pěstovaná v oblasti Sauternes..Má velmi zajímavý buket, je vynikající v odpovědně udělané směsi se Sauvignonem .Ojediněle se pěstuje ještě na jihu Moravy, předpokládám že v šedesátých letech byla vyřazena ze stát sortimentu-to asi pro nižší úrodnost.Je to moje chlouba ve sklepě.
Opomenul jsem dodat, že odrůda je poměrně rezistentní např ve srovnání v odrůd ami VZ a MT.Pokud máte možnost ji na zahradě dát vše, co k výživě potřebuje, dokonce o dostatek vláhy, zajisté se Vám odmění nebývalým chuťovým prožitkem.