Révokaz

host - 178.235 (?)
20.2.2013 11:05

Pokud vysazuji pár hlav, pak se dá investice i finančně utáhnout.Nejlepší ceny jsou přímo u velkovýrobců. Ale i roubovanou sazenici je nutné nejen správně zasadit (výškově),ale ji i hlídat, zda nazapouští pravé kořeny.To pak je totéž, jako zasadit přímo ten "půlmetrový řízek".Vždycky nutně platí, že práce na vinohradě nikdy nekončí.   AB

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 140.113 (?), 20.2.2013 10:13

domnívám se že je mšička teplomilná a nedokáže tudíž dokončit své vývojové stadium v vinohradnicky okrajových oblastech tak bych se pravokořených rostlin moc nebál při dnešní ceně roubovaných. stačí jen zapíchnout půlmetrový proutek do země a je to zadarmo

host - 178.235 (?), 20.2.2013 11:05

Pokud vysazuji pár hlav, pak se dá investice i finančně utáhnout.Nejlepší ceny jsou přímo u velkovýrobců. Ale i roubovanou sazenici je nutné nejen správně zasadit (výškově),ale ji i hlídat, zda nazapouští pravé kořeny.To pak je totéž, jako zasadit přímo ten "půlmetrový řízek".Vždycky nutně platí, že práce na vinohradě nikdy nekončí.   AB

host - 215.11 (?), 6.8.2010 18:23

Shrnutí: Otrhal jsem celé postižené listy, nebo jsem jen vystříhal jednotlivé hálky. Provedl jsem postřik, respektive "omytí" celého keře 0,01% deltamethrinem, druhý den Calypso 480SC v koncentraci dle návodu, za 10 dní znovu 0,01% deltamethrin. Zatím jsem nezaznamenal žádnou novou hálku, ani na nových listech. Před mrazy keř vykopu, detailně prohlédnu kořeny, uložím v písku. Vyhloubím znovu jámu, zeminu rozhodím ve slabé vrstvě aby řádně promrzla a na jaře keř zasadím zpět. VJK

host - 124.211 (?), 20.6.2012 17:54

Dobrý deň, nuž hrozba révokazu je stále aktuálna, ako som si všimol aj nedávno v okolitých prevažne starých vinohradoch. Keďže biológia tohto škodcu je pomerne neznáma a informácie o ňom sa hľadajú dosť ťažko, prikladám obrázok s detailným popisom jednotlivých životných cyklov tohto škodcu ktorý som oskenoval z knihy Vinič v záhrade od Wernera Fadera (snáď ma autor nezažaluje)

révokaz popis
révokaz popis
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika