Réva ve skleníku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.58 (?), 2.7.2010 21:28, zobrazeno: 5692x
Jsem úplný začátečník, přečetla jsem si veškeré příspěvky, zakoupila a pročetla Pěstujeme révu vinno uod Krause, Pěstujeme stolní odrůdy a Pěstování révy vinné od Pavlouška. Zdálo se mi, že jsem schopna dle návodu zasadit podnož a těšit se, jak réva roste. Podnož jsem na 24 hodin namočila, zasadila a stále čekala, až očka vyraší. Čekala jsem opravdu hodně dlouho, nejprve vyrašila Kodrjanka, ale jen do 4 cm, potom najednou uvadla, Adkádia pučela později, dorostla do 5 cm, nyní stojí a i když ve skleníku zalívám jak zeleninu, tak i révu, zdá se, že také odchází a já neví proč. Prosím o radu, zda to mám již vzdát a na podzim nakoupit nové podnože, nebo je ještě nějaká možnost, že to ještě znovu vypučí. Vím že máte nyní ve svých vinohradech spousty práce, ale snad mi někdo odpoví. Všechny úspěšné pěstitele zdraví Dáda
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.38 (?), 2.7.2010 21:44
Paní Vy si evidentně pletete sazenici révy s podnoží, což je něco jiného.Nevadí, to Vaší sazenici neublížilo, ani to, že jste sazenici namočila do vody na 24 hod.Na jařeklidně i nadva tři dny, když je přepravou dehydrátovaná.
Stalo se mi to loni rovněž, když jsem při výsadbě asi čtyř sazenic dal do jámy uleželý hnůj.(podotýkám že né přímo ke kořenům, ale po obvodu jámy.Tři sazenice se ujaly, jedna vyrašila 30 cm.,a konec.Letos už je suchá.
Co konkrétně Vaši sazenici chybí, nebo naopak nadbývá, ale neumím poradit.Na vysvětlenou dodám, podnož se používá pod stromky, nebo pod ušlechtilou révu, je to tá část na které je naroubovaná rostlina.
rostislavik
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.58 (?), 2.7.2010 22:19
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila, koupila jsem opravdu roubované sazenice. Dáda
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 2.7.2010 22:57
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.38 (?), 3.7.2010 12:03
dobry den,
letos mam stejny problem u letos zjara nasazenych tri stolaku (Arkadia, Nero, V 25-20). Po cca 8-10 cm jarnim prirustku se rust zastavil a nejak stagnuje, zatim jsou ale sazenice zive, tak zatim nepropadam panice. Mozna rostlina utrpela nejaky sok a potrebuje nejakou dobu na vzpamatovani, nebo moc vody pri destivem pocasi, nevim. Loni se mne stalo uplne to same u Kodrjanky, zjara narostla cca 13 cm, pote zastaveni rustu. Sazenice zacala opet rust ke konci cervence. do podzimu se dotahla na nejaky 1metr. Sice nestacila po cele delce vyzrat, ale letos jede jak z vody. Doporucuju byt jeste trpelivy a pockat nez vynesete konecny ortel. Kolikrat se stane ze prvni vyhonek treba uhnije, nebo ho spali slunicko ci cokoli jineho. Vyrasi ale dalsi ze spicich ocek, jen je treba si pohlidat aby to nebyla podnoz . Preju hodne zdaru Romik.
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 3.7.2010 14:33
Já sice nemám révu ve skleníku, ale u loni na podzim zasazených roubovanců jsem si všiml že "odcházejí" listy na asi osmicentimetrových letošních výhonech. Zpočátku jsem se domníval že se jedná o plíseň, ale po vykopání sazenic jsem bohužel zjistil že sazenice nemají vybudován kořenový systém. Zda ho nevytvořily a nebo uhnil po dvouměsíčním pobytu ve vodě už nedokážu říci. Každopádně jsem sazenicím zakrátil staré kořínky a zasadil je do kontejnerů. Teď už jen čekat zda se uchytí. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
host - 101.165 (?), 7.7.2010 16:20
Hodně záleží jaký kořen byl u té sazenice, jestli je slabý tak Vám první rok může víno vyrůst třba jen 10-15cm, než se kořen chytí a rozroste a další rok už může byt vše v pořádku.S tou vodou bych to ale nepřeháněl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|