Réva André

host - 93.15 (?) 
13.9.2010 19:17, zobrazeno: 5755x

Tuze mi chutná víno z odrůdy André, vím, že to je pozdní odrůda a s evrop.kořeny, tudíž bude méně až středně odolná na houb.choroby. Ale zajímal by mě Váš názor či pokud ji máte vyzkoušenou... do jaké nadmořské výšky by byla schopna dozrát? Ostatní červené odrůdy na víno mi nepřijdou tak výrazné, proto si stojím za touto odrůdou, děkuji za tip. Magda

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 215.11 (?), 14.9.2010 13:06

Nejde ani tak o nadmořskou výšku, jako o podmínky konkrétního stanoviště. André je poměrně pozdní odrůda, vyžaduje kvalitní a teplé polohy. VJK

host - 3.63 (?), 14.9.2010 23:27

My se nacházíme na severní hranici Slovácké vinařské podoblasti a André zde dobře nevyzrává.  Mimo vinařské oblasti bych ji vůbec nesadil. Vyžaduje opravdu teplo a také úrodnou půdu, protože hodně plodí a pak ztrácí dřevo.

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 151.93 (?), 13.4.2011 7:29

Nejsem vinař, takže tuhle moji poznámku neberte jako jako radu od znalce, ale pokud André dobře nedozrává a ztrácí dřevo, protože ho necháváte přeplozovat, není nic jednoduššího než umožnit révě dozrání probírkou hroznů.

host - 178.248 (?), 15.9.2010 8:00

Pěstujeme André asi 10km od Hodonína, v dobrých letech nám vyzrává na 21°NM, sběr provádíme koncem října.Doslazujeme na 25°.Víno má hodně kyselin, říká se že je pitelné až za 3 roky.Víno neodkyselujeme-svého konzumenta si vždycky najde a ideální je na dolétí vín, které se odkyselily vlivem nechtěného odbourávání kyselin -například Modrý Portugal.Venouš.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika