Co je to za odrůdu?
|
|
|
|
 |
 |
|
bred_ik - Zlatý Zahrádkář (899) - 46.152 (?) 8.6.2012 12:12
Zala Gyongye neboli Perla Zali je sice interspecifická odrůda se zvýšenou odolností k houbovým chorobám, ale její odolnost k plísni révové je nedostatečná. V roce 2010 u mne kompletně celou její úrodu plíseň zlikvidovala. Proto jsem ji ze své kolekce vyřadil a už ji nepěstuji, byť mi jinak vyhovovala. Netoufám si tvrdit, že na fotkách je Perla Zali, každopádně mi ji to připomíná, na druhou stranu -26 nevydrží.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 124.211 (?), 8.6.2012 21:21
Máte pravdu, Zala Gyongye je odolná voči hubovým chorobám keď je vysadená na dobrom mieste a keď je dobrý rok. Ale aj na nej som už videl aj perenospóru aj oidium. Neviem, ťažko s istotou povedať čo je to za odroda, z tých dvoch fotiek sa to nedá jednoznačne určiť.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 13.187 (?), 4.10.2012 20:50
To na tom stromě je stolní odrůda chrupka bílá. Doufám. Z fotky těžko soudit, ale vše tomu napovídá.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 202.78 (?), 11.7.2012 20:26
Dobrý večer všem. Dovolil jsem si použít tohoto již existujícího threadu ke svému dotazu. Na jaře se mi s novými sazenicemi příliš nedařilo a u jedné mám pochybnosti o správnosti odrůdy (viz foto) - původně se má jednat o Rulanské šedé. Měl jsem kolem nakopčené růvky a když jsem to dneska odkryl, abych přestřihl nové kořínky, tak jsem zjistil, že nové výhony rostou z místa poměrně "nízko" na kmínku, cca 5 cm pod vrcholem roubu. Je možné, aby se jednalo o podnož? Podle atlasu by to pak vypadalo na Kober (?), Rulanské v tom nějak nevidím. Petr L.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 202.78 (?), 12.7.2012 15:09
Děkuji oběma za odpověď. Porovnat to bohužel nemůžu. Kupoval jsem to sice všechno v páru (chtěl jsem si nejprve ověřit vhodnost zdejších podmínek), ale druhá sazenice odešla už hned zjara a z této vyrostlo tohle. Příští rok to tedy zkusím znovu a tohle přesadím někam bokem. Petr L.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 202.78 (?), 13.7.2012 8:54
Dobrý den Paľo, děkuji za návrh s přeroubováním. Jakmile se umoudří počasí, tak se podívám, zda-li bych nenašel vhodný zdroj roubu a zkusím to podle Vaší rady do rozštěpu. Většina ostatních sazenic má po dvou výhonech, tak bych mohl jeden zakrátit. PVC pásku taky používám, přes počáteční nedůvěru se mi s ní nakonec docela dobře pracuje.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |