Proč réva neobrůstá?

host - 128.127 (?) 
30.4.2011 19:14, zobrazeno: 5631x

Chtěl bych se zeptat, kde může být problém, když už třetí rok po sobě réva neobrůstá :(Vždy ponechám několik výhonů a zkrátím buď na 2 očka nebo cca 6 - 8 (tažeň). Letos mi připadalo, že ani nebrečí a je živá, ale teď už je to zase v háji... pupeny jsou jen dva dole... má se třeba někdy prolévat?

Děkuji za rady...

Honza

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

zdenek64 - (16) - 156.62 (?), 1.5.2011 1:00
Zdravím, takhle těžko někdo poradí to je málo informací. Chce to napsat pokud možno odrudu, umístění např. jižní strana u zdi apod. druh půdy, nadmořská výška a popřípadě foto keře by taky neuškodilo, potom se dá třeba něco poradit nebo vymyslet. Jenom tak od boku, pokud raší odspodu pravděpodobně došlo k vymrznutí narostlých letorostů a to právě může vícero příčin, špatná výživa, umístění,nevhodně zvolená odrůda atd. proto je nutné to upřesnění

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 1.5.2011 6:22
Tak tak, a navíc jste neuvedl stáří révy.

host - 128.127 (?), 1.5.2011 8:54

Odrůdu bohužel nevím, ale určitě jde bílé víno, což ale asi nijak nepomůže. V zemi ho máme 4. rok a výsledek je každé jaro podobný. Nadm. v. je 400 m n. m., a i když jde o svah spíš SV, tak je konstrukce směrem na jih na slunném místě.

Asi bude problém v tom namrzání, jak říkáte. Jsme nejspíš ve špatné lokalitě. Letos i loni se stalo to samé s ostružinami, přitom předtím hojně plodily.

Honza

host - 145.44 (?), 1.5.2011 9:12

No já bych tedy rozhodně nestříhal.  Když mi 2x po sobě nejde, tak to nechám růst a pak se teprv uvidí.  Réva je původně plevel, který roste hojně a v podstatě všude - viz různé staré zapomenuté zahrady, parky, které jsou révou prorostlé skrznaskrz. Jednou jsem také nabyl špatnou zkušenost se zkušebním stříháním na podzim. Keře ostříhané na podzim byly v následujícím roce "opozděné", plodily buď málo nebo vůbec.

host - 147.9 (?), 1.5.2011 22:11

Já révu stříhám a to dost drsně každý rok na jaře. Pupeny raší poměrně pozdě a v místech kde bych je původně nehledal. Ale přes léto to obroste poměrně slušně někdy až moc. Je to odrůda Olšava která dlouho vydrží bez padání hroznů. Špačci už jsou pryč a ona teprve dozrává. Do nadmořské výšky 400m bych hledal něco odolnějšího a pokud to jde tak na jižní stranu k domu nebo zdi.

host - 6.65 (?), 5.5.2011 15:35

Dobrý den, mám kolem 50 hlav různých odrůd a stáří a potýkám se pravidelně se stejným problémem vymrzání oček.Jsem 450m.n.m.Záleží na zimě, letos byla tuhá míň sněhu tak to podle toho taky vypadá.Nedá se tomu asi nijak zabránit.Když vidim fotky od lidí v témě- co vaše réva 2011 jak už jí mají krásně obrostlou tak mi srdce plesá.Nebojte se při dobrém počasí vše dožene.Přikládám foto jediného výhonku ze všech 50 keřů.

MilP - (7) - 32.56 (?), 5.5.2011 19:50

Zdravím,

zajímalo by mě, jak Vám réva plodí? Zasadil jsem totiž letos 45 hlav (moštové a stolní) a jsem 430 m.n.m. Tak teď čekám co z toho bude. Jaké máte odrůdy? Když vidím některé fotky, tak mohu jen závidět. Nová réva lehce začíná rašit a několik starších hlav se ještě neprobudilo.

Dík M.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika