Problémy s pěstováním révy

host - 144.58 (?)
3.11.2011 15:26

Děkuji za reakci, vypadá to, že spodních 40 cm bude asi živých. Nevíte ale prosím, co se stalo? Chtěl bych problímu příště předejít.  Proč 4 hlavy z pěti dopadly takto?

Děkuji. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 88.148 (?), 2.11.2011 21:29, zobrazeno: 3631x

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně pěstování révy. V dubnu jsem zasadil 5 hlav - muškát a krystal. 1 hlava je na celodenním slunci pod okrajem střechy v závětří, ostatní 4 hlavy jsou také na slunci, nic méně v otevřené zahradě. Ta 1 samostatná rostlina rostla od počátku nejlépe, nic méně všechny měli někdy v srpnu tak 1,5m. do konce září však 4 samostatné rostliny opadaly a vypadá to, že zřejmě uschnuly. Minimálně horních asi 80cm, které v podstatě odpadly, zbytek tažně je holý bez listí a nevypadá moc živě. Ta jedna samostatná rostlina má tak 2,5 m a má stále listy. Jediný rozdíl co mě napadá je, že samostatná rostlina se popíná po plastové síti (mezi růžemi), k těm 4 samostatným, jsem asi v červenci zarazil kolíky a rostliny, když měli asi metr vyvázal. Poradíte mi prosím někdo, kde je chyby a zda jsou rostliny opravdu mrtvé? Děkuji,

Martin

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 200.122 (?), 2.11.2011 22:18

Vezměte zahradnické nůžky a postupně střihejte letorost od konce směrem dolů. Živá réva je na řezu zelená. Mrtvá réva je hnědá. Budete-li při zkracování výhonu střihat do hnědého a pak narazíte na zelené dřevo, máte velkou naději, že na jaře keř v dolní partii normálně obrazí.

host - 144.58 (?), 3.11.2011 15:26

Děkuji za reakci, vypadá to, že spodních 40 cm bude asi živých. Nevíte ale prosím, co se stalo? Chtěl bych problímu příště předejít.  Proč 4 hlavy z pěti dopadly takto?

Děkuji. 

host - 178.235 (?), 3.11.2011 15:41

Nebyla ta jedna pod okapem?Kolikrát jste je zalil, aby se spolehlivě mohly ujmout?

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 3.11.2011 16:32

Těžko radit, když nevíme (nevidíme), jak vypadají keříky nyní, v jakém stavu byly před zaschnutím, kde a v jakých podmínkách pěstujete. Příčin může být mnoho. Například prozaická, že k vám dříve dorazil podzim (u nás byl první přízemní přímrazek už někdy koncem září) nebo přílišné sucho nebo něco ožralo kořeny (třeba hryzci) nebo houbové choroby nebo zásah herbicidem, přehnojení, atd.. V každém případě, jestliže je spodek letorostů živý, s příchodem zimy jej dole u země do výše nad prvá očka přihrňte kopečkem nějaké lehčí zeminy - jako dílčí ochranu před vymrznutím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz