Poraďte mi s odrůdami

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?)
13.3.2010 9:32

Moje podmínky jsou trochu lepší než ty Vaše, ale odrůdy révy se v různých podmínkách chovají různě a také chuť máme každý oblíbenou jinou. Navíc je velký problém s dostupností odrůd révy u nás. Z těch, co Vám doporučuji plánuji sázet všechny odrůdy s výjimkou Ruského raného.
Určitě bych zkusil Vostorg, Nero, Russkij rannij, možná bych ještě přidal Krystal, ten je spolehlivý. Z bezsemenných jde spíš o to, co se Vám podaří sehnat. Doporučit se dají americké bezsemenné odrůdy Venus (možná půjde sehnat na jarní Flóře, bývá tam hodně prodejců z Polska), Somerset Seedless, Jupiter, Reliance, Einset Seedles, Glenora, Marquis, Himrod, Vanessa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 9.130 (?), 11.3.2010 20:59, zobrazeno: 8405x

Na Vysočinu,500m.n.m.,k plotu 2m výška,7m délka.Od10h do19h bude na místo svítit slunce.CHci odolné vůči chorobám a mrazu a nejlépe bezsemenné.Mám vytipované odrůdy-Vostorg, Prim, Venus, Jupiter, Kodrjanka, Nero, Russkij rannyj .Jaké odrůdy do těchto podmínek budou nejlepší a kolik jich mám zasázet.Budu moc vděčný za všechny vaše názory a rady.

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 178.82 (?), 12.3.2010 21:04

Na 7 m plotu klidně 7 keřů, také sázím keře metr od sebe.

Můj názor na Váš Výběr

Vostorg výborná velmi raná odrůda, středně odolná k padlí, velké bobule, někdy trpí hráškovatěním, -25°C
Prim dobrá raná odrůda, muškátová chuť, odolnost k mrazu -24°C, poměrně malé bobule a relativně velká semena
Nero velmi raná, odolná odrůda, opět poměrně malé bobule a relativně velká semena, do  -24°C
Venus bezsemenná raná odrůda ale pozor podobně jako u Jupitera jsou dvě odrůdy tohoto názvu, slovenská a americká, slovenskou nebrat, americká se k nám vozí z Polska -25°C
Jupiter bezsemenná odrůda, slovenský Jupiter neboli Rhea je ale pro Vás pozdní a americký letos neseženete
Kodrjanka raná odrůda, středně odolná, velké bobule, ale také občas trpí hráškovatěním, výborná chuť, do -22°C
Russkij rannyj do -23°C, vyskytuje se u nás méně, ale hodí se do okrajových oblastí.

Jinak nečekejte, že nějaká odrůda révy je velmi raná, zcela odolná k mrazu a chorobám a třeba ještě bezsemenná. Takovou odrůdu neznám.

host - 9.130 (?), 12.3.2010 21:16

Díky za váš názor.A jaké odrůdy by ste sázel vy? Jaké by ste mě doporučil?

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 13.3.2010 9:32

Moje podmínky jsou trochu lepší než ty Vaše, ale odrůdy révy se v různých podmínkách chovají různě a také chuť máme každý oblíbenou jinou. Navíc je velký problém s dostupností odrůd révy u nás. Z těch, co Vám doporučuji plánuji sázet všechny odrůdy s výjimkou Ruského raného.
Určitě bych zkusil Vostorg, Nero, Russkij rannij, možná bych ještě přidal Krystal, ten je spolehlivý. Z bezsemenných jde spíš o to, co se Vám podaří sehnat. Doporučit se dají americké bezsemenné odrůdy Venus (možná půjde sehnat na jarní Flóře, bývá tam hodně prodejců z Polska), Somerset Seedless, Jupiter, Reliance, Einset Seedles, Glenora, Marquis, Himrod, Vanessa.

host - 24.183 (?), 14.3.2010 8:46

U nás bylo v zimě -27C. Dost namrzl Oliver Irs., Julski Biser a Negra. Ostatních cca 30 odrůd to přežilo bez problémů. Například u Primu na některých výhonech přežila všechna očka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz