Pannonia kincse?

host - 38.31 (?)
26.5.2010 19:05

Panonia je chuťově výborná odrůda, ale potřebuje postřiky, zvlášť proti padlí. U nás v údolí Berounky n.v. 220m, dozrává koncem srpna nebo začátkem září.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 38.31 (?), 26.5.2010 19:05

Panonia je chuťově výborná odrůda, ale potřebuje postřiky, zvlášť proti padlí. U nás v údolí Berounky n.v. 220m, dozrává koncem srpna nebo začátkem září.

host - 39.90 (?), 14.11.2011 23:54
Souhlasím s popsanými kvalitami, dozrává jako pozdější a na keři vydrží u našich odrůd naprosto nejdýl - ještě v půlce listopadu je vhodná ke konzumaci a obrovské plus, že poměrně velké hrozny nelezou kosům a špačkům(nevlezou se jim zaráz do dršky), například Cristal a další maloplodé odrůdy nemají šanci jejich útokům vzdorovat.

host - 154.61 (?), 15.11.2011 7:48
Jednou z príjemných vlastností tejto odrody je, že stihne dozrieť aj zálistkové hrozno (=2 úrody v sezóne). Martiňáky by som tieto strapce nenazval, lebo mi dozrievali v pohode v priebehu septembra. Pestoval som PK na vertiku. V mrazuodolnosti si viedla rovnako ako napr. VČS. Paľo

host - 215.11 (?), 26.5.2010 20:02

Pannonia má, alespoň u mne,  stejný nástup do plodnosti, jako ostatní odrůdy. V loňském roce v květináči zakořeněný řízek má letos nasazeny 1-2 květenství na každém letorostu. VJK

host - 215.11 (?), 26.5.2010 20:18

Pokud nemáte nějakou nepříznivou orientaci zahrady, tak bez problémů. Pěstuji Panonii v Chomutově pod Krušnými horami, v 365 m u jižní zdi a dozrává cca v polovině až druhé dekádě září. Při přímém srovnání se stejnými odrůdami u p. Jonáše v Kolíně jsem na tom se svojí jižní stěnou o cca 7-10 dní pozdější.

Pannonia je, alespoň pro mě, chuťově jedna z těch lepších. Bohužel je silně citlivá na padlí, z mých odrůd je na 1.-2. místě citlivosti. Rovněž je velmi neodolná zimním mrazům. po letošní zimě nevyrašilo na 6 let starém keři ani jedno hlavní očko, jen vedlejší a pouze na jednom letorostu je malé květenství. Citlivost na peronosporu nemohu posoudit, pod přesahem střechy na ní neprší, takže nebyla ještě nikdy napadena. Vyžaduje hodně tepla pro založení květenství na příští rok. Velmi ochotně vytváří zálistkové hrozny, vloni jsem sklízel "martiňáky" na konci listopadu.Tento keř plánuji díky nízké mrazuodolnosti přeočkovat a Pannoni pěstovat dále jen ve skleníku.

host - 215.11 (?), 26.5.2010 20:31

Zapomněl jsen na závěr: Pokud ji chcete ještě s jinými odrůdami, klidně ji zasaďte. Pokud by to měla být vaše jediná, zvolte jinou. Vybral-li jste si ji kvůli chuti, velikosti hroznu a bobulí, doporučuji místo ní Opál. Je nesrovnatelně odolnější mrazu, měné citlivý na houbové choroby a rovněž velmi plodný. Chuťové je podobný Pannoni, má o něco více cukrů a méně kyselin. VJK

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 26.5.2010 22:07
Pannonii pěstujeme na Kolínsku u Českého Brodu v n.v.250 m. Tři hlavy pravokořenné od rodičů z JM, jednu očkovanou. U rodičů jsou střapce obrovské, my je máme poloviční a menší. Přitom stanoviště je orientováno na jih a chráněno břehem. Plodnost je nevyrovnaná. Ostatní a moštové odrůdy prosperují dobře. Asi chce víc hýčkat, ale nevím jak. Chorobami netrpí, hlídat je, to jsem zvyklá z domu. MH

host - 13.180 (?), 30.8.2021 18:26
Panonia? možná čtvrtým rokem.Trpí dost plísní, občas namrzá, ale výsledek až 2kilové hrozny, sladká,bez jader-moje chlouba.Napergolu se nehodí.Hlavová málo popínavá.Pěstuji už asi 40 let tel.723840902 obrázek na váš mail Kovařík Miroslav Dub nad Moravou
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz