Odrůdy vinné révy

host - 168.167 (?)
4.6.2007 12:39
V obou případech se jedná o bílé odrůdy, Suručenskij by ale měla být moštová, nikoliv stolní.
Zkušeností moc nebude, podle mě se jedná o novinky.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 50.210 (?), 4.6.2007 8:42, zobrazeno: 14320x

Před rokem jsem koupil sazenice vinné révy odrůdy Jolanka a Suručenskij růžový. V literatuře ani na vebu jsem nenašel bližší specifikaci odrůd. Má se jednat o stolní odrůdy vhodné na pergolu. Nezná někdo tyto odrůdy?

Děkuji Jrka 

host - 168.167 (?), 4.6.2007 12:39
V obou případech se jedná o bílé odrůdy, Suručenskij by ale měla být moštová, nikoliv stolní.
Zkušeností moc nebude, podle mě se jedná o novinky.

host - 46.152 (?), 4.6.2007 13:28
Suručenskij bělyj -
Původ: Ičkimar x  SV 20-365 (Moldávie)
Univerzální odrůda révy středně pozdní doby zrání. Keř středně vzrůstný. Květ oboupohlavní. Hrozen střední až velký, cylindricko-konický, středně hustý o hmotností 240-330 g. Bobule středně velká, kulatá, zelenavě žlutá o hmotnosti 5,3 g. Dužnina sťavnatá, harmonické chuti. Výnosnost 14-16 t/ha. Vyzrávání dřeva dobré. Odrůda Suručenskij bez přikrývání vydrží mrazy do -28 °С. Odolnost k plísni, antraknóze, padlí a šedé plísni zvýšená. Hrozny se mohou používat v čerstvém stavu, pro delší skladování i pro výrobu vína a moštů.

Jolanka
Jde o domácí stolní odrůdu. Vyšlechtil ji V. Kraus křížením odrůd Iršai Oliver x Lanka.
Hrozny jsou velké, kuželovité. Průměrná velikost hroznu 345 g. Bobule je středně velká až velká, mírně oválná, žlutavé barvy. Slupka je silnější a pevná. Dužnina je rozplývavá a příjemně chruplavá.
Odrůda má středně bujný růst. V horších letech trpí plísní révovou. Na stanoviště a půdy není náročná. Osvědčila se i v suchých a písčitých podmínkách. Patří mezi ranější odrůdy, dozrává koncem srpna. Tržní hodnota je dobrá. Hodí se pro většinu vedení, vhodnější jsou delší tažně. Doporučovány jsou podnože SO 4, CR 2, 125  AA . Plodnost je 9-10t/ha. Redukce úrody zvyšuje tržní kvalitu hroznů.
Zdroje: multimediální atlas révy a http/vine.com.ua/
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025