Odrůdy révy s dlouhou dobou skladování

host - 46.152 (?)
14.11.2007 8:30
Odrůda Alden je americká stolní modrá odrůda, podle polských údajů doba dozrávání  středně pozdní (SAT 2800°C), měla by mít muškátovou chuť, bobule 4-5 g, hrozny do 0,5 kg. Podle údajů pana Kratochvíla by měla být odolná k mrazu a chorobám a středně raná. Skladovatelnost udává střední.
Sám tuto odrůdu nemám, ale  podle ruských údajů, které můžu potvrdit z vlastní zkušenosti můžu je slušně skladovatelná odrůda Zala Gyongye neboli Perla Zali. Hrozny vydrží na keřích dlouho, nepraskají, chuť je taky výborná. Ještě včera jsem na ní našel pár zálistkových hroznů a byly výborné.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 140.1 (?), 11.11.2007 16:33, zobrazeno: 5630x
Dobrý den, bydlím nedaleko Českých Budějovic v nadmořské výšce 450 metrů a potřeboval bych poradit jakou odrůdu révy zasadit aby vydržela co nejdéle na keři pokud možno až do zámrazu nebo s dobrou skladovatelností a dobrými chuťovými vlastnosmi. Slyšel jsem o odrůdě Alden, ale nevím nic o mrazuvzdornosti, chuťových vlastnostech a odolnosti vůči chorobám. Mám rané odrůdy Prim a Kodrianka a chtěl bych si prodloužit sklizeň hroznů. Děkuji za příspěvky

host - 46.152 (?), 14.11.2007 8:30
Odrůda Alden je americká stolní modrá odrůda, podle polských údajů doba dozrávání  středně pozdní (SAT 2800°C), měla by mít muškátovou chuť, bobule 4-5 g, hrozny do 0,5 kg. Podle údajů pana Kratochvíla by měla být odolná k mrazu a chorobám a středně raná. Skladovatelnost udává střední.
Sám tuto odrůdu nemám, ale  podle ruských údajů, které můžu potvrdit z vlastní zkušenosti můžu je slušně skladovatelná odrůda Zala Gyongye neboli Perla Zali. Hrozny vydrží na keřích dlouho, nepraskají, chuť je taky výborná. Ještě včera jsem na ní našel pár zálistkových hroznů a byly výborné.

host - 140.1 (?), 14.11.2007 20:40
Nevíte kde by bylo možno sehnat vámi uváděné odrůdy? Prosím ozvěte se na můj email f.svejda@atlas.cz
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz