Ochrana hroznů proti ptákům
|
|
|
|
host - 34.133 (?) 11.11.2015 21:44
Dovolím si přispět svojí zkušeností. Na hrozny z mých tří hlav mají zálusk jak ptáci, tak vosy. Takže síť u mě nefunguje. Poslední roky to řeším tak, že shromažďuji plastové krabičky po baleném hroznovém vínu nebo minirajčatech - ty, co jsou vcelku s víčkem - do nich vložím celý hrozen a zacvaknu víčko. Pak ještě - kvůli vosám - obalím kouskem záclony nebo textilie a upevním kolíčkem. Je to pracné, dá se to využít u menšího množství, ale funguje to, jinak jsem byla bez úrody. Používám to, bez textilie i na ořechy, lískové i vlašské. Mám zahradu na polosamotě, cca 100 m od lesa a vevrky, ptáci i vosy u mě řádí, protože kromě víkendů je nikdo neruší. Eliška.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 11.9.2015 14:28
Podle mě je to stínovka 30%. Zkuste třeba zde P.
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 11.9.2015 14:50
Zjišťoval jsem a bude to něco málo jiného. Rozdíl však bude opravdu malý. I podle gramáže a propustnosti světla.P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.133 (?), 11.11.2015 21:44
Dovolím si přispět svojí zkušeností. Na hrozny z mých tří hlav mají zálusk jak ptáci, tak vosy. Takže síť u mě nefunguje. Poslední roky to řeším tak, že shromažďuji plastové krabičky po baleném hroznovém vínu nebo minirajčatech - ty, co jsou vcelku s víčkem - do nich vložím celý hrozen a zacvaknu víčko. Pak ještě - kvůli vosám - obalím kouskem záclony nebo textilie a upevním kolíčkem. Je to pracné, dá se to využít u menšího množství, ale funguje to, jinak jsem byla bez úrody. Používám to, bez textilie i na ořechy, lískové i vlašské. Mám zahradu na polosamotě, cca 100 m od lesa a vevrky, ptáci i vosy u mě řádí, protože kromě víkendů je nikdo neruší. Eliška.
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.68 (?), 31.5.2020 22:02
Prosím co to máte za síť?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bred_ik - Zlatý Zahrádkář (899) - 113.229 (?), 3.12.2015 8:23
Pár posledních let jsem tiše záviděl ukrajinským vinařům, kteří na ochranu hroznů používají tyto síťky.
Letos se mi je podařilo sehnat a vyzkoušet.
Pár fotek: 1 2 3 4
Letos jsem díky tomu uchoval hrozny bez sebemenších problémů. Samozřejmě jsem je použil jen u stolních odrůd, u moštových by to vzhledem k množství hroznů nešlo. Tam jsem použil s úspěchem jen síť proti ptákům.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.192 (?), 3.12.2015 17:50
Nesnaží se vosy a ptáci přez síťku hrozny nabodávat, nebo naklovávat?I když je z fotek vidět, že je síťka jemná.Letos jsem měl natažené sítě proti ptákům a tam kde se síť dotýkala hroznů, tak je ptáci dokonale ozobaly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 198.178 (?), 9.12.2015 9:34
V pytlíkách z nekané se mi hrozny uvařily, v silonových ponožkách taky a ještě je vosy i prožraly, stejně tak i ty ze sítě do oken proti mouchám. Rašlovina ani stínovka nefunguje proti vosám - z těch jsou třeba síťky na cibuli. V místě, kde se ptylík dotýká hroznu je ochrana proti vosám marná. Takže ještě zkusím pytlíky nabízené Bred-íkem, ale pytlíky musí být mnohem větší než je hrozen... V telce jsem viděla vinici krytou jako stan ze síťoviny, ale na netu jsem nic podobného nenašla. Loni mi na miniviničce řádili ptáci, letos vosy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|