Pěstuji vinnou révu v 568 mnm v Hlinsku v Čechách kde jsou drsné podmínky. Mám ji na jihozápadní stěně. Pěstuji odrůdy modrý Golubok, Veltlínské červené ranné, Krystal, Chrupku červenou. Všechny prpspívají.Stříhám je napodzim a polotažně i tažně obaluji mirelonovou izolací na vodovodní potrubí. Na zimu je přikopčuji hlínou. Ať se vám daří.
Kromě stolních vín bych rád zkusil na vysočině nějakou klasickou odrůdu na víno. Poraďte prosím. Snad by měl být vhodný z bílých Moravský Muškát a z červených Zweigelt Triebe. Máte někdo zkušenosti?
MM určitou perspektivu má, Zweigel spíš ne. Sežeťe si interspecifické a spolehlivé Kristal, Bianku na bílé a Rondo čii Regent na červené. Z vinifera odrůd můžete zkusit Sieger (Sigerebe), Vihorlatku, Agni či Modrý portugal (ale ten by se musel zakopávat - mrzne) Nic jiného rozumě raného (bílé do září, modré do půlky září na vysočině ca + měsíc) není Zajeďte si na Sádek u Třebíče a nebo se ptejte mě milos.ondrák@del.cz
Pěstuji vinnou révu v 568 mnm v Hlinsku v Čechách kde jsou drsné podmínky. Mám ji na jihozápadní stěně. Pěstuji odrůdy modrý Golubok, Veltlínské červené ranné, Krystal, Chrupku červenou. Všechny prpspívají.Stříhám je napodzim a polotažně i tažně obaluji mirelonovou izolací na vodovodní potrubí. Na zimu je přikopčuji hlínou. Ať se vám daří.
Určitě vysaďte Solaris, raná, cukernatá, odolná, neutrální víno. Nemusíte ani na zimu kopčit nebo jinak zakrývat sazenice. Nevýhodou je vyšší potřeba zelených prací - vylámate slabé výhony a záslistky - jinak zahušťuje.