Není to náká choroba? a jestli ano tak čím a kdy stříkat?.Minulí rok jsem měl na révě plísen, postřik jsem udělal, jestli to není ještě od toho postřiku?
Ty černé skvrny na vnějším povrchu réví jsou důsledkem loňské nákazy vašeho keře plísňovou chorobou "Padlí révové (Oidium) - Uncinula necator". V letošním roce se proto pokud možno zaměřte na preventivní opatřaní proti této chorobě.
Súhlasmí s Wimpim, je to príznak postihnutia letorastov oidiom. Pôvodcov hubových a plesňových ochorení sa nezbavíte. Zimné odolné štádia pôvodcov perenospóry, oidia, chrastavitosti, kučeravosti a iných vážnych chorôb sú všade v záhradách aj vo voľnej prírode. Vietor ich prenesie desiatky kilometrov. Takže môžete znižovať tlak infekcie likvidáciou materiálov v záhrade obsahujúcich spóry a súčasne ošetrovať fungicídmi alebo pestovať odolné odrody. Paľo
S postrekom ešte 2 týždne počkajte. Namiesto Sulikolu odporúčam Sulku, ktorá Vám súčasne zničí prezimujúce vajíčka roztočcov. Sulkou dobre poumývajte celú rastlinu až po zem, aby sa účinná látka dostala aj do štrbín v kôre. Sulikol je dobrý až po rozvinutí listov a neskôr-pred kvitnutím. Paľo
Přemístil jsem do skleníku nové pravokořené sazenice, bylo docela teplo a na listech se objevily fleky. Já osobně si myslím že je to způsobeno horkem a vlhkem, co vy myslíte?, vypadá to, že na nových listech již to není.