jaký druh

host - 74.135 (?) 
21.4.2007 1:20, zobrazeno: 8805x
Dobrý večer,chtěla bych vysadit na zahrádku k pergole vinnou révu,ale nevím jaký druh.Jde o střední čechy,nepříliš kvalitní půdu,a dcera pro kterou víno chci má ráda s malinkými,,pecičkami,,/dceři jsou čtyři roky/a má ráda jen světlé víno,sladké.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 168.167 (?), 23.4.2007 8:38
Letos už je skoro pozdě, velký výběr už asi nebude. Ale doporučil bych alespoň 2-3 keříky s rozdílnou dobou dozrávání. Střední Čechy je dost neurčitý pojem - jiné odrůdy se hodí pro mělnicko, jiné pro severní svah někde u Mnichova Hradiště.

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513), 23.4.2007 12:18

Nemyslím, že je pozdě. Pokud koupíte rostlinu révy i s balem, můžete ji sadit klidně třeba do června.

Pokud se ptáte na odrůdu, nic nepokazíte už mockrát zmiňovaným Krystalem. Je nutné mít na paměti, že réva musí být směrována nejlépe na jih, případně jihozápad nebo jihovýchod. Půdu je nutné prokopat a přiměřeně prohnojit do hloubky alespoň 1/2 metru. První rok je nutné udržovat pouze 1 šlahoun, všechny ostatní výhony či zálistky pečlivě odstraňujte.

Krystal
Krystal

host - 71.22 (?), 2.5.2007 21:46
Zkuste některou bezsemenou odrůdu,poradí Vám třeba tady http://zahradnictvi-jonas.webpark.cz/,teď už ale nebudou mít asi na výběr,tak na podzim,nebo příští rok na jaře.

host - 168.167 (?), 1.6.2007 6:58
Letos jsem zasadil celkem 15 druhů stolních odrůd. Kromě dvou se vše ujalo za pár dnů, jen "Premier" a "Pastel" si dali na čas, začli růst až v tomto týdnu. Je to náhoda, nebo reakce na letošní časté ranní mrazíky? Nemáte s těmito odrůdami někdo zkušenosti?

host - 240.146 (?), 6.6.2007 12:14
Odroda Pastel je dost neskorá stolová odroda, takze ak nie ste v oblasti vyslovene teplej (priem.suma teplôt 10oC a viac aspoň 2800-3000oC) bude trochu problém s dobrým dozretím tejto odrody.

host - 168.167 (?), 7.6.2007 9:59
s nedostatkem tepla při dozrávání problém nemám...180m nad mořem, z jihu řeka, ze severu zeď.
Problém je s dokonalou informovaností vos, sršní, a špačků o termínech zrání.

host - 240.146 (?), 6.6.2007 12:22
A co sa tyka odrody Premier, je to naopak pomerne skorá odroda, ktorá by mala spoľahlivo dozrieť. Je náchylnejšia na múčnatku (padlí) a botrytídu a dost citlivá na sucho.

host - 71.249 (?), 18.6.2007 15:43

Před třemi lety jsem v zahradnictví na Břevnově koupil zahraniční révu Boscoop Gloria (občas ji ještě vídávám v různých zahradnictvích po Praze). Na internetu jsem tehdy dohledal, že jde o odrůdu speciálně vyšlechtěnou pro Britské ostrovy. Něco na tom bude - ve srovnání se svými sousedy nasazuje na jaře o dobré tři týdny dříve a loni jsem např. už sklízel první hrozny ve druhém srpnovém týdnu (poslední začátkem října). Sázel jsem ji 1.května a to už byla docela obrostlá.

Je to modrá stolní odrůda střední velikosti velmi příjemné chuti a bohaté úrody.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika