Dobrý den. Já mám ve skleníku révu neznámé odrůdy už asi 8 let. Zabírá plochu asi řkrát 1,5 m a nyní sklízím asi 100 hroznů, některé až 2 kg těžké. Ničím nestříkám, ve skleníku nemám žádné choroby. To samé vino mám venku, ale hrozny jsou menší. Bydlím v Praze.
Prosím o radu, jsem ze severních Čech a chci začít pěstovat vinnou révu ve skleníku. (pouze na jídlo). Jaká odrůda je nejvhodnější? Nejlépe jeden druh ranný a jeden pozdní.Děkuji za radu.
Jsem také ze SČ a před třemi lety jsem řešil stejný problém na Zahradě Čech. Koupil jsem odrůdu Start (víc o ní nevím). První rok to byla jen taková legrace, loni mi skleník zarostl jak džungle při úrodě asi 20 hroznů a letos čekám stejnou úrodu jako kamarád, který kousek ode mne sklízí ze čtyř rostlin ve skleníku asi 12x5m snad tunu hroznů.
Dobrý den. Já mám ve skleníku révu neznámé odrůdy už asi 8 let. Zabírá plochu asi řkrát 1,5 m a nyní sklízím asi 100 hroznů, některé až 2 kg těžké. Ničím nestříkám, ve skleníku nemám žádné choroby. To samé vino mám venku, ale hrozny jsou menší. Bydlím v Praze.
Zdravim vinaře. Koupil jsem do skleníku v Praze 10 na doporučení lektora z vysoké školy zemědělské,stolní odrudu ARON a mám s ní velmi dobré výsledky. Ve skleníku mám 2 hlavy a sklízím asi 100-120 velmi sladkých hroznů. Na dvoře mám ještě 2 hlavy CHRUPKY bílé a modré. Letos vynikající.