Jak zlikvidovat mravence na vinné révě

host - 78.93 (?) 
17.6.2011 21:14, zobrazeno: 10119x

má stím někdo nějakou z kušenost prosím o radu nevim  si sněma  rady

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 161.95 (?), 17.6.2011 22:12
Dobrý deň! Prečo ich chcete zničiť? Mravcov nájdete na každej rastline v záhradke, najviac na spadnutých zrelých čerešniach rozklovaných od vrabcov. Hľadajú monoglyceridy- všade kde sa dá. Od zrelých plodov cez nektár v kvetoch až po sladké výkaly vošiek. Na viniči som nezbadal, že by napáchali škody. Ani vrcholky ťažňov sa nekrútia. Nechajte ich žiť, ich kutikula je odolná proti postrekom. Sú súčasťou prírody, tak ako napr. krtok, ktorý robí neplechu v trávniku a požiera užitočné dážďovky, ale na druhej strane nám pomáha požieraním škodlivého hmyzu a jeho lariev. Paľo

host - 78.93 (?), 18.6.2011 9:38

Pane Palo toje  sice vše  hezké ale  tito mravenci  mi likvidují vinnou  révu a ve velkém nejsou tak neškodní jaksi třeba mislíte

host - 148.15 (?), 18.6.2011 17:10
Skúste presnejšie popísať, akým spôsobom Vám mravci "likvidujú révu". Možno nájdeme spôsob, ako tomu zabrániť. Paľo

host - 78.93 (?), 19.6.2011 8:30

Okusují listy až půlku listu dokážou zlikvudovat a hlavně mladé výhonky i kmínky okoušou a ty pak začnou  tmavě černat nikdy jsemse stimhle nesetkal a to vinou révu pěstuji dost dlouho tak nevim jestli jstese někdy stímhle  setkal pane Palo

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 19.6.2011 8:47

pokud nemate keřů mnoho, pouzil bych lepove pasy na kmen, mravenci nebudou moci na zem ani na revu..

host - 172.87 (?), 19.6.2011 19:45
Ak ste zemných mravcov pristihol pri okusovaní listov aj kmienkov, potom mi neostáva ako Vám uveriť. Bola by to rarita. Skôr si myslím, že Vám to okusuje daaký iný žravý hmyz alebo jeho larvy. Neviem, ako máte vinič vedený. Ak je málo prístupových miest k listom, odporúčam v zhode s p. Mirkom oblepiť kmienky a stĺpiky napr. mucholapkou či natrieť Chemstopom. Na zabitie mravcov kúpite dnes spústu insekticídov, vrátane granúl odporúčaných v dnešnom Receptári. Sám som zvedavý, či sa Vám likvidáciou mravcov problém vyrieši. Paľo

host - 6.65 (?), 24.6.2011 1:46

Dobrý den... musím reagovat na Váš příspěvek.To co jste napsal je holý nesmysl! Mám vinohrad ze severu chráněný lesíkem.Vedle vinohradu mám 3 velká mraveniště lesních mravenců a jedno velké v kamenech černých mravenců, všechny homole(mravenců)jsou cca 70-100cm od vinné révy takže i v létě když okopávám nebo stříkám musím chodit v holynách a v teplákách jinak by mě sežrali.Nikdy jsem neviděl že by mi ožírali listy nebo dokonce kmínek a to mají cestičky i přes moje víno kde vesele choděj a nosej si tu svoji bagáž.Napište nebo lépe vyfotografujte ty Vaše mravence na révě a škodu, kterou způsobují, docela rád bych se na to podíval.RB

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 19.6.2011 9:16

Rád bych Vám poradil ale mravence na révě jsem nikdy neměl a ani nikdy neviděl. Používají révu jen jako žebřík po kterém se přesunují na ostružinu a z ní potom přelézají na broskev protože kmínek stromu je natřen lepem. Zdá se mi to až neskutečné že Vám okusují listy a výhonky, tak neskutečné že Vám to nějak nevěřím, ale to je můj názor. Co se týče zabránění přístupu mravencům tak natřít kmínky, sloupky, dráty, prostě vše po čem by ty potvůrky mohly pochodovat, lepidlem Chemstop. Pokud by se jednalo o rostliny na stěně nebo pergole tak tam to bude neúčinné.

host - 186.10 (?), 20.6.2011 23:25

Revu sice este nemam, ale je mozne ze uz to dlho tak nebude, ale s mravcami mam podobny problem. Su zahryznuti do makkych pletiv na vyrastajucich letorastoch kanadskych cucoriedok. Miesto, kde boli zahryznuti usycha a cernie a letorast sa prudko ohyba tym smerom a niekedy aj vrchol zasiahnuteho letorastu zastavuje rast. Z tohoto dovodu verim slovam pana, ktoremu napadaju vinic. U nas su tohto roku tiez premnozene. Susedka sadila fazulu dvakrat a vyzera to, ze bude este dosadzat. Mne tiez pozrali hrach v zemi a ako uz spominam, napadaju aj kanadske cucoriedky. Teraz uz v mensom mnozstve, lebo maju menej prirastkov a makkych leytorastov ako z jari.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika