jak ostříhat révu - pěstování u kůlu

host - 48.26 (?)
2.3.2008 18:23

Dobrý den, mám podél jižní stěny domu vysázeno 10 pravokořených sazenic Modrého Portugalu a pro co nejlepší využití místa (stěna do výšky 2m) se mi zamlouvá dvouetážové vedení popsané zde: www.vinarstvibukovsky.cz/pestovani/soubory/fviceetazguyot.gif

Potřeboval bych vědět jak pokračovat s řezem, když jsem teď ve stadiu základního kmínku (sázeno jaro 2006) a rostiny jsou asi 120 cm od sebe. Letos nechat dva vrchní výhony, ostatní očka na kmínku zaštípat, během sezony (?) je ohnout vodorovně - příští rok z nich porostou plodonosné výhony a z kmínku uprostřed opět nechám 2 hlavní pro další rok a ty první v zimě po odplození ustřihnu a ohnu ty nové? (takhle si to zatím představuji - mohlo by to tak být?)

Děkuji za odpovědˇ a omlouvám se za amatérský popis.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 139.102 (?), 21.2.2008 17:42, zobrazeno: 11949x

Prosím o radu, jak pokračovat v pěstování révy. Mám sazenici letos druhým rokem, přibližně 80 cm vysokou, silnou možná jako tužka. Na zahrádce mám málo místa a slyšela jsem, že révu lze pěstovat i u kůlu - čímž by mi odpadla starost s výrobu a umístěním pergoly.

Poraďte mi prosím, jak mám řezat a pěstovat - popř. kde najdu tyto informace. Děkuji

host - 191.35 (?), 24.2.2008 19:09

Dá se pěstovat způsobem VERTIKO. Kupte si brožůru od Viléma Krause, Pěstujeme révu vinnou. Mají ji v každém OBI atd. na těch otočných stojanech. Cca za 100,- Kč. Je sice stručná, ale jsou tam zásadní informace. Doporučuju.

host - 46.152 (?), 25.2.2008 11:18

Systémy vedení revy jsou ve stručnosti (včetně Vertika) popsány na
http://www.vinarstvibukovsky.cz/pestovani/vedeni_most.html

host - 48.26 (?), 2.3.2008 18:23

Dobrý den, mám podél jižní stěny domu vysázeno 10 pravokořených sazenic Modrého Portugalu a pro co nejlepší využití místa (stěna do výšky 2m) se mi zamlouvá dvouetážové vedení popsané zde: www.vinarstvibukovsky.cz/pestovani/soubory/fviceetazguyot.gif

Potřeboval bych vědět jak pokračovat s řezem, když jsem teď ve stadiu základního kmínku (sázeno jaro 2006) a rostiny jsou asi 120 cm od sebe. Letos nechat dva vrchní výhony, ostatní očka na kmínku zaštípat, během sezony (?) je ohnout vodorovně - příští rok z nich porostou plodonosné výhony a z kmínku uprostřed opět nechám 2 hlavní pro další rok a ty první v zimě po odplození ustřihnu a ohnu ty nové? (takhle si to zatím představuji - mohlo by to tak být?)

Děkuji za odpovědˇ a omlouvám se za amatérský popis.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz