Hroznový mošt



host - 142.126 (?) 
29.7.2006 18:31, zobrazeno: 9352x
Letos se zdá,že bude dobrá úroda hroznů.Chtěl bych proto požádat účastníky fóra o radu,jak vyrobit obstojný nealkoholický mošt.Děkuji za radu.Host
  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 85.27 (?), 27.8.2006 10:11
Pravidelně lisuji mošt z jablek i révy. Zatímco jablečný (čistý i smíšený s hruškami, jeřabinami, aronií aj) je chuťově vyvážený, hroznový mošt (zejména z vinařských odrůd) je příliš sladký a chuťově méně výrazný. Je lepší jej vypít ve formě burčáku, kdy část cukrů zkvasí. Jste-li ortodoxní abstinent,  doporučuji doředit vodou na cukernatost 10-13%, případně dokyselit kyselinou citronovou, resp. vinnou. Je to ale škoda, navíc ovocnému moštu se chuťově nevyrovná.
      
host - 142.173 (?), 26.10.2008 18:28

Vynikajici hroznovy most vznikl v 3 dilnem prekapavacim hrnci na vyrobu stavy. Asi uz se takova vec neda koupit., Spodni dil voda, stredni sberna nadoba na stavu (s odpoustecim kohoutkem), horni dil na ovoce, poklice.wu

Most sterilizovat, nebo nalit do vysirenych lahvi, nebo rychle vypit. Na zdravi.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika