Hledám vinaře z moravy

mexican - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (86) - 217.13 (?)
15.4.2016 7:51
Když jsme byly na dovče v Mikulově a okolí tak jsem toto sledoval a jediná vosa se motala v restauraci kolem limonády a to jich u Nás bylo loni moc.Tak si myslím, že jich tam tolik není a také je tam révy tolik, že nestihnou všechno zožrať.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 182.4 (?), 15.4.2016 6:59, zobrazeno: 3770x

zdravím pánové, 

chci se zeptat, jak vinaři na moravě řeší ochranu vína stran vos, sršňů. Poslední roky mi to víno doslova sežere a co jezdím po moravě, jsou tam ty vinohrady jak z obrázku.. je na to nějaký postřik, co třeba aplikujete na jaře a ono to vydrží, nebo něco. Děkuji

mexican - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (86) - 217.13 (?), 15.4.2016 7:51
Když jsme byly na dovče v Mikulově a okolí tak jsem toto sledoval a jediná vosa se motala v restauraci kolem limonády a to jich u Nás bylo loni moc.Tak si myslím, že jich tam tolik není a také je tam révy tolik, že nestihnou všechno zožrať.

host - 125.72 (?), 15.4.2016 8:13

my mame cca 3ha vinic... v lete strikate vinohrad co 10-12dni, takze vosam to patrne moc nechutna a ani neni nic zrale. v srpnu se uz nestrika-podle pocasi, samozrejme, ale vino jeste neni zrale, takze vosam nema v podstate co chutnat.. jakmile hrozno dozrava, treba muller, tak v 1/3 az 1/2 zari sklizime, takze nez vubec vosy chteji hodovat, uz nemaji na cem.. pokud vam vosy vadi, rozveste plastove flasky se sirupem, pivem a podobnyma vecma, trik je v tom, ze lahem by mela mit co nejuzsi hrdlo, aby z nej vosa uz nemohla vyletet.. nebo rozveste stare zaclony tak, aby jimi vosy nemohly vletet no hrozno.. ovsem na morave je 730ha vinic, pokud mate 3-4-10 hlav a nechavate hrozny na kerich, maji cas najit hrozno a pochutnavat si na nem.. tak to je i na zralych broskvych.. mam v zahrade 1 broskev a kolem dokola neni zadna, jakmile moje broskve uzraji do mekka, mam na nich vosy, mravence atd.. musi se sklidit jeste za tvrda-polotvrda, jinak je vosy zacnou nahlodavat

host - 125.72 (?), 15.4.2016 8:14

na morave je pochopitelne vice vinic.. ja to beru jen z okoli Velkych Bilovic..

host - 144.38 (?), 15.4.2016 9:04

Jednou můj pan profesor na VŠ viděl, že se někam chystám a na jeho otázku, kam že to jedu jsem odpověděl, že do Velkých Bílovic. A on jen tak v pohodě prohlásil, jo, tam se daří ty Modré Portugaly...

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 227.214 (?), 15.4.2016 21:32

Ba, ba, taky bych jel do Bílovic... enlightened

A mimochodem: mají tam (už) i les! (Asi 1 ha?; historicky - v tereziánském katastru neměli ani kousek). Jak se ta krajina mění ;-)! A naučnou stezku. A biocentra a biokoridory,,,

Zdravím do Bílovic.

Josef.

EDIT: P.S. Omlouvám se, že to není k tématu, ale...

host - 144.38 (?), 16.4.2016 6:40

Může to být zajímvé. Rodina spolužáka tam měli vinohrad 10 hektarů. To mi připadá taky zajímavé. Akorát, že na to byli jen 4, to tam skoro spali. Stanislaw

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz