Obě odrůdy dávají kvalitní víno. Hibernal má řídký hrozen a hodí se na výrobu výběrů a ledových vín. V naší oblasti mívá o 1 - 2 stupně vyšší cukry než Ryzlink rýnský. Nesmíte ho sklízet brzi - potom má vysoký obsah kyseliny jablečné a drsnou chlorofylovou vůni. V prvních letech roste docela bujně, starší keře průměrně. Jako podnož bych do písku nebo do starých vinic při podsadbě volil některou „Kobrovku“ /K 5 BB, 125 AA, CR 2/, do lepších podmínek stačí i SO 4. Postřik není potřebný jen v některých letech. Při výskytu peronospory před květem je nutné Hibernal stříkat, peronospora se do hroznů dostává bliznou a dokáže úrodu pěkně redukovat. Takže 2 postřiky jsou většinou nutné, ale i to je velká úspora oproti evropských odrůdám.
Hlavní výhoda je extrémní odolnost vůčí mrazu. U nás v polních podmínkách ještě nikdy nezmrzl. V roce 2005/6 odolal i 3 x po sobě - 23 stupnů.