Festivalnyj

host - 9.130 (?) 
29.3.2010 20:36, zobrazeno: 6257x

Hodí se odrůda Festivalnyj k 2m vysokému plotu do 500m.n.m.Díky za odpověd.A ještě jakou z touto odrůdou máte zkušenosti? Díky.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 3.53 (?), 29.3.2010 20:47

Hodí. 2 m plot není žádný problém.  U nás má trochu nepříjemné kyseliny.

Víno trpí odoburáváním jablečné. Také není příliš odolný k houbovým chorobám. Co takle zkusit SOLARIS.

host - 2.2 (?), 1.4.2010 7:36

Festivalnyj je v našich podmínkách 450 mnm jednou z nejméně náročných odrůd. Dozrává naprosto bez problémů a s chorobami jsem žádný problém nezaznamenal (není ošetřován). Nevýhodou je ale u nás postupné rosolovatění dužniny. Takže pro víno je v bobulích málo šťávy a pro konzumaci taky horší konzistence. Asi by vyžadoval důkladnější zálivku.

host - 9.130 (?), 1.4.2010 18:51

Díky za váš názor.A máte révu u zdi u domu? Já ji budu sázet k plotu tam na ni bude slunce svítit skoro celý den.Plot mám z prken 2m vysoký, prkna jsou 5cm od sebe.Chci vědět jestli to takhle mohu nechat nebo jestli plot pobít aby nezůstali žádné škvíry aby réva nebyla v takovém prúvanu?Díky za vaše rady.

host - 2.2 (?), 2.4.2010 8:31

Keře této odrůdy mám dva. Oba dva jsou poměrně značně stíněny stromy. Jeden je u zdi, druhý normálně na volné ploše ve vinici. Za normálních okolností by asi škvíry neměly vadit, ale samozřejmě beze škvír se zlepší mikroklima.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika