Chrupka biela + Ester + Nero - rady

host - 178.235 (?)
4.5.2011 9:24

Mám chrupku bílou, má už 25 let.Vyvedl jsem ji na plochou střechu garáže, kde je v polostínu.Netrpí ničím, rodí bez postřiku . Irsay Oliver i MOPR ve stejných podmínkách neobstály a odešly.Vysadil jsem místo nich chrupku červenou.Chrupka má plno synonym, je oblíbena jako moštová odrůda i ve Švýcarsku.Z červených zkouším jen SEVAR.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 16.250 (?), 4.5.2011 7:59, zobrazeno: 7694x

Dobrý deň.

Mám na záhrade zasadené tri odrody révy, a to: Chrupka biela, Ester a Nero. Sadenice sú od seba 1,15 m vzdialené, od severu chránené plotom a majú celodenný prístup slnečného svetla. Potreboval by som poradiť od ľudí, ktorí tieto odrody majú, že ako sa im najlepšie darí. Aký zvolili tvar pestovania, druh vedenia, ako ich strihajú, či na jeden ťažeň, dva, alebo iný spôsob, aké by bolo najlepšie zaťaženie, koľko nechať očiek a podobne. Taktiež by mi pomohli nejaké informácie ohľadom postreku. Nero a Ester je vraj možné pestovať bez nutnosti postreku, ale Chrupku nie. Nerád by som používal príliš chémie, tak mi prosím napíšte len nevyhnuté postreky a či existuje aj nejaký biologický variant daných druhov chemikálií na postrek.

Ďakujem.

host - 178.235 (?), 4.5.2011 9:24

Mám chrupku bílou, má už 25 let.Vyvedl jsem ji na plochou střechu garáže, kde je v polostínu.Netrpí ničím, rodí bez postřiku . Irsay Oliver i MOPR ve stejných podmínkách neobstály a odešly.Vysadil jsem místo nich chrupku červenou.Chrupka má plno synonym, je oblíbena jako moštová odrůda i ve Švýcarsku.Z červených zkouším jen SEVAR.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz