BIO ochrana revy
|
|
|
|
roni - Stříbrný Zahrádkář (255) - 172.42 (?) 7.8.2017 22:59
Proti mucnatke sa pouziva aj PrevB2, ktory obsahuje pomarancovy olej ako ucinnu latku.Pripravok nema licenciu ako postrek proti mucnatke, preto sa musi predavat ako listove hnojivo a ucinok proti chorobe je na etikete vyjadreny "diplomatickejsie".
Nasiel som napr. na stranke od fy Biotomal dalsie pre mna nove pripravky napr.
BorOil
FerrumOil
tieto by mali mat podobne ucinky proti mucnatke ako PrevB2.
zauimalo ma kolko toho pomarancoveho oleja obsahuju, ale to nepise ani na etikete.
Mate s nimi skusenost?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.120 (?), 7.6.2017 18:40
Niektora reva mi teraz kvitne ina este nie. Chcem postriekat bio pripravkom AQ-10, ktory nie je skodlivy pre vcely a iny hmyz.
Pytam sa preto, ci postrek v case kvitnutia (povedzme v noci ked vcely nie su) ohrozi kvalitu opelenia? Logicky by som povedal, ze odfukne/zmyje pel a teda zhorsi opelenie.
Na druhej strane vidim, ze u jednotlivych odrod je kvitnutie posunute, tak cakat na odkvitnutie vsetkych moze trvat dlhsie.
|
|
|
|
|
|
|
roni - Stříbrný Zahrádkář (255) - 172.42 (?), 7.8.2017 22:59
Proti mucnatke sa pouziva aj PrevB2, ktory obsahuje pomarancovy olej ako ucinnu latku.Pripravok nema licenciu ako postrek proti mucnatke, preto sa musi predavat ako listove hnojivo a ucinok proti chorobe je na etikete vyjadreny "diplomatickejsie".
Nasiel som napr. na stranke od fy Biotomal dalsie pre mna nove pripravky napr.
BorOil
FerrumOil
tieto by mali mat podobne ucinky proti mucnatke ako PrevB2.
zauimalo ma kolko toho pomarancoveho oleja obsahuju, ale to nepise ani na etikete.
Mate s nimi skusenost?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 239.158 (?), 13.8.2017 13:45
Ja som skusal hydrogenuhlicitan draselny s malym mnozstvom dusicnanu a fosforecnanu a s troskou jari. Je pravda, ze taky pekny vinic sme nikdy nemali. Podobne melony a tekvice. Ine roky by to chytilo nejaku chorobu. Ale na rajciny uz to tak dobre nezaucinkovalo, asi som premarnil obdobie, ked rajciny aj praskali a nepotriekal som. Vysledok je ze niektore listy cosi chytili a usychaju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.183 (?), 13.8.2017 21:09
Na peronosporu u mňa osvedčene funguje Alginure. Dávam 3 krát, t. j. pred kvitnutím, po kvitnutí a asi 2 týždne potom. PIWI sú potom v pohode do konca sezóny, čisté vinifery niekedy podľa ročníka dostanú slabú peronosporu v septembri, čo nie je nič strašné. Som v nevinohradníckej oblasti, kde je malý tlak chorôb, naokolo len nejaké labruskové samorodáky. Tento rok Alginure vylúčili z povolených prípravkov pre bio, kvôli fosfonátom čo obsahuje, alebo je to skôr konkurenčný boj chem. firiem. Vyradili hlavný článok bio ochrany proti peronospore, takže úspech. Ostáva registrovaný pre Integrované poľnoh. a konvenčné. Radovan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katoo - Stříbrný Zahrádkář (373) - 167.81 (?), 4.9.2017 15:01
Zkušenosti s AQ10 jsou všeobecně špatné, loni jsem ošetřoval tímto přípravkem 2x a bez nějakého efektu. Letos pan Zdeněk V. dělal pokusy na své viničce s tímto přípravkem a závěr byl jednoznačně špatný. Popisuje to na svých stránkách (doporučuji navštívit, krásně přehledné a nabral jsem tam hodně informací).
Na své viničce jsem letos použil Prev-B2 s vitisanem, pak ještě Dynali proti padlí. Pak jednou na odrůdě Sieger (není piwi) ridomil gold. Nyní ošetřuji vitisanem a sírou.
Záleží na stanovišti a hustotě keři, Bianca absolutně bez chorob, Solaris taktéž až na jednu hlavu, která je hustá a slunko má až v poledne. Na té se mi stejně jako loni ukázala peronospora.Cabernet cortis jako loni trpí víc na padlí než Solaris, ale zatím se dá zvládnout.
Přidám později nějaké aktuální fotky.
Zatímtuto sezónu chválím, zatím...
katoo
|
|
|
|
|
|
|
|
|