Bezsemenná réva
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.90 (?), 29.3.2010 12:14, zobrazeno: 34080x
Prosím máte někdo zkušenosti s pěstováním bezsemenné révy?Zajímalo by mně jestli je hodně náchylná na houbové choroby nebo na mráz.Jestli je to taková přešlechtěná rozmazlená réva nebo ne.Co je na tom pravdy.Popřípadě poraďte odrůdu.Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.90 (?), 6.4.2010 11:59
Nemáte zkušenost s odrůdou Attika?Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.67 (?), 6.4.2010 14:50
Attiku (pokud je to opravdu Attika) pěstuji od loňska. Podařilo se zapěstovat kmínek, a letos se snad dočkám prvních hroznů na ochutnání.
Pupeny vypadají živě. Pokud se týká odolnosti - proti plísním a houbám jsem vloni stříkala 3x, co se týká mrazu - v zimě (Praha) tu bylo nejmíň cca -21°C. Ovšem podle jedné sezóny si netroufám tvrdit, zda bude dostatečně odolná i v budoucnu, to ukáže čas.
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.11 (?), 7.4.2010 8:33
Podle mých zkušeností se odolnost vůči chorobám (a zřejmě i mrazu) snižuje s nástupem do plodnosti. Jinak řečeno - čerstvé sazenice i choulostivých odrůd (Cardinal, Panonia Kincze) jsem první rok nikdy neošetřoval postřiky a přesto u nich nedošlo k žádnému napadení houbovými chorobami. Jakmile poprvé zaplodily, už bylo vše jinak. VJK
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.90 (?), 7.4.2010 13:33
Moc děkuji za odpověď, ještě jestli se můžu zeptat čím stříkáte a kdy.Jsem zvědavá jestli se Vám letos urodí nějaký hrozínek, dejte na podzim vědět.Děkuji Jitka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aminka - (3) - 154.43 (?), 26.9.2010 15:26
Hrozen na odrůdě Attica dozrál. Bobule jsou modré, opravdu bezsemenné.
Odolnost keře zatím dobrá, postřik byl proveden 1x po odkvětu přípravkem Quadris, druhý postřik v polovině srpna proti plísni šedé, která se po deštích objevila. Strašně mě ale zklamala chuť Attiky. Čekala jsem až se bobule vybarví do modra. Chuť dost kyselá, od středu bobule je konzistence jakoby rozblemcaná. Nepříjemná na jazyku, jako by od prostředka bobule hnila. Dám této odrůdě šanci ještě příští rok, protože letošní počasí příliš révě nepřálo, a pokud opět zklame, nahradím ji jinou, perspektivnější.
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.11 (?), 26.9.2010 15:50
Osobní zkušenost nemám, ale vzhledem k tomu, že Vitis International Database píše o Attica Seedless jako o růžové odrůdě a Rebsorten in Ostereich řadí Attica Seedless mezi bílé odrůdy, domnívám se, že vámi zobrazená réva nebude odrůda Attica Seedless. VJK
|
|
|
|
|
|
|
bred_ik - Zlatý Zahrádkář (899) - 210.254 (?), 26.9.2010 20:46
Pro změnu v evropské databázi jsem našel, že Attica Seedless je tmavá (black nebo noir), takže by to Attica mohla být. Otázkou je, jestli řecké odrůdě vyhovuje naše podstatně chladnější klima. Mě letos silně zklamal americký Jupiter, bobule se nerovnoměrně vybarvují a ani chuť není nic moc. Přitom na Ukrajině si ho chválí. Jenomže tam měli letos horka, podobně jako v Arkansasu, odkud Jupiter pochází. Když jsem naposledy asi před týdnem mluvil s Markem z Akansasu, říkal, že se ochladilo, teploty jen někdy přelezou třicítku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|