Pokusil jsem se něco najít na netu. Vyfotím Vám jej v průběhu dne a zítra sem dám rozsáhlé informace, ale každý vinař tuto odrůda zná, ba i někde na pergole má.
Nenáročná na pěstování, vyžaduje vyšší zásah ručních prací (z důvodu bujného růstu, často vyraší 2, někdy i 3 letorosty z jednho čoka). Ideálním řešením je pěstování na pergolách. Hrozen je válcovitého tvaru, poměrně dlouhý a visí tak pěkně dolů. Je však velmi hustý. Slupka při zrání rychle měkne a začně se zcvrkávat. Také z tohoto důvodu je náročná na hnojení draslíkm na list, aby nedocházelo k zasychání třapiny (klidně i spodní polovina hroznu).
REZISTENT znamená, že jej nemusít stříkat, nenapadá ho žádná choroba.
Někdo v této diskuzi psal, že je dobrá na jídlo, ale mně osobně nechutná a odrazuje právě zmiňovaná konzistence slupky. Není chrupavá, ani dužnina, ale je spíše vazkavá.
Toť mé zkušenosti. Jako víno z této odrůdy samostatně nedělám. Myslím si, že se dá najít daleko lepší materiál než právě bago.