Aročnyj

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 178.82 (?)
22.3.2010 18:52

Aročnyj u mne loni plodil poprvé. Sazenice byla vysázená v roce 2008 a byla velmi slabá a přes zimu zmrzla až k zemi. Proto jsem nechal jen dva malé hrozny na ukázku. Ale v loňském roce mne naopak překvapila velmi bujným růstem a navíc byla zcela zdravá bez napadení houbovámi chorobami. Barvou je velmi atraktivní, bobule sice není obrovská, ale postačuje. Barvou je podobný Jubilej "chersonskogo "Dačnika", ale ten vyžaduje opylovače, má větší bobule a výbornou chuť i odolnosti.
Růžový bezsemenný mě napadá jen Somerset Seedless, ale ten je beznadějně vyprodaný pro letošní rok podobně jako Aročnyj. Pak je do růžova až červenomodra třeba bezsemenný americký Saturn, ale ten bude nejdříve příští rok.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 160.18 (?), 22.3.2010 17:26, zobrazeno: 3749x

Dobrý den,

můžete mi někdo poradit s výběrem odrůdy?           Sháním stolní odrůdu, růžovou rezistent a pokud možno bezsemennou. Dívala jsem se v nabídce p.Jonáše i Knížka. Tak by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti s odrůdou Aročnyj. P.Jonáš už ji ale nemá, tak jestli někdo nevíte, kde bych ji koupila. Révu chci dát na jižní stranu asi 300 mnm.

Za veškeré informace předem děkuji. Pavla z Moravy

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 178.82 (?), 22.3.2010 18:52

Aročnyj u mne loni plodil poprvé. Sazenice byla vysázená v roce 2008 a byla velmi slabá a přes zimu zmrzla až k zemi. Proto jsem nechal jen dva malé hrozny na ukázku. Ale v loňském roce mne naopak překvapila velmi bujným růstem a navíc byla zcela zdravá bez napadení houbovámi chorobami. Barvou je velmi atraktivní, bobule sice není obrovská, ale postačuje. Barvou je podobný Jubilej "chersonskogo "Dačnika", ale ten vyžaduje opylovače, má větší bobule a výbornou chuť i odolnosti.
Růžový bezsemenný mě napadá jen Somerset Seedless, ale ten je beznadějně vyprodaný pro letošní rok podobně jako Aročnyj. Pak je do růžova až červenomodra třeba bezsemenný americký Saturn, ale ten bude nejdříve příští rok.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz