Založení nového trávníku - co s chemicky zlikvidovaným původním trávníkem

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 149.192 (?)
3.9.2011 11:53

Pokud Vám ještě něco z původní plochy trčí do výše, pak bych asi situaci řešil posekáním a "rozemletím" zbývajících trčících trsů sekačkou nastavenou na nejnižší stupeň.

A neměl bych strach, že se tráva na řádně připravené půdě nechytne. Řádnou přípravou myslím zrytí půdy se zapravením nerozložených zbytků vegetace do hloubky. Následné urovnání, hrabání, vyhrabání velkých hrud a kamenů...

Vhodné a důležité je rýt po malých vrstvách: nechtít si práci¨"urychlit" tím, že budete rýčem odkrajovat 10-20 cm široké skývy země (a třeba celé velké drny trávníku), které se těžko rozpadají... Vhodnější je rýčem řezat jen cca 5 cm široké "látky"země, ty se snadno rozpadnou a ulehčíte si následné zpracování.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 38.155 (?), 3.9.2011 11:24, zobrazeno: 4183x

Dobrý den,

potřeboval bych radu. Mám v úmyslu založit nový trávník, původní plochu (140m) jsem postříkal neselektivním herbicidem a nyní po třech týdech se zdá původní trávník i plevel seschlý. Když se ho ale pokouším shrabat, velké uschlé drny trávy i stonky plevele zůstávají. Na ruční vytrhání je plocha už trochu velká a bojím se, že když zahradu zryju s neodstraněným velkým možstvím staré trávy, nová tráva se pak v takové půdě nechytne. Předem tíky za tip,

Marek P.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 149.192 (?), 3.9.2011 11:53

Pokud Vám ještě něco z původní plochy trčí do výše, pak bych asi situaci řešil posekáním a "rozemletím" zbývajících trčících trsů sekačkou nastavenou na nejnižší stupeň.

A neměl bych strach, že se tráva na řádně připravené půdě nechytne. Řádnou přípravou myslím zrytí půdy se zapravením nerozložených zbytků vegetace do hloubky. Následné urovnání, hrabání, vyhrabání velkých hrud a kamenů...

Vhodné a důležité je rýt po malých vrstvách: nechtít si práci¨"urychlit" tím, že budete rýčem odkrajovat 10-20 cm široké skývy země (a třeba celé velké drny trávníku), které se těžko rozpadají... Vhodnější je rýčem řezat jen cca 5 cm široké "látky"země, ty se snadno rozpadnou a ulehčíte si následné zpracování.

Josef.

host - 4.22 (?), 6.9.2012 19:47

Chtěla bych poradit s podobnou věcí.Mám pozemek ve tvaru U, chci navézt hlínu, srovnat.Mám s původní zeminou něco podniknout, jako odplevit zrýt?Nebo stačí pracovat až s návozem?Ten upravit, odplevit,vyčistit a následně zasít?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz