Vyvýšený vrbový záhon u stromu
|
|
|
|
|
|
|
|
Ren - (5) - 33.63 (?), 27.7.2012 22:18, zobrazeno: 8425x
Dobrý den,potřebuji poradit s vyvýšeným záhonem z vrbových prutů.Vytvořila jsem ho okolo stromu, do vysky cca 25 cm a ted přemýšlím nad tím, jestli bude tomu stromu vadit, že hlína je přímo na kmeni a není tam aspoň malý volný prostor.Myslíte, že může strom začít uhnívat? Moc děkuji za reakce, Renata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 28.7.2012 8:23
Moc pěkné, obdivuji Vaši trpělivost, já jak něco trvá déle jak hodinu - nevydržím Tohle znám z časopisů, ale kdyby jste mne zabila, nevzpomenu si, jak to mají kolem stromu řešené... Zdá se mi ale, že to byl dvojitý kroužek: malý kolem kmene v odstupu tak 10cm a vnitřek byl vyplněný hlínou a v tomhle přpadě co popisuju - byl nahoře mech. Ale myslím, že jsem viděla i levanduli a minirůžičky. Pokud vím, tak se všude píše, že přihrnutí hlíny ke kůře škodí a strom může uhynout - jak jste i sama napsala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 28.7.2012 9:55
Proutěne stavby nejsou opravdu vyjimečnym počinem, dělali se zde na Světě od nepaměti.Ale rad by jsem upozornil a varoval ve Vašem konani.Vrba a jeji kořeny jsou zhoubou pro většinu vodnich ing.siti, at se jedna o vodovod nebo kanalizaci.Poměrně rychle tyto dokaži znepruchodnit a tim likvidovat.A to i v poměrně daleke vzdalenosti.Takže sazejte s rozmyslem a to nejen k vlastnimu pozemku ale i k veřejnym vedenim za plotem.Spravci obecnich siti maji totiž plne pravo na vymahani nakladu na škody zpusobene timto zpusobem.Ale věřim, že to neni Vaš problem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 28.7.2012 9:47
Uhnivat rozhodně strom nebude spiše naopak, bude trpět suchem a hladem po vlaze.
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.17 (?), 28.7.2012 10:49
Proč? Rozveďte to prosím...
|
|
|
|
|
|
|
Ren - (5) - 33.63 (?), 28.7.2012 11:46
Už jsem se na to ptala více lidí a mám v tom pěkný zmatek, každý říká něco jiného, je to tak půl napůl.Já si říkám, že kořeny má přece strom v zemi a tam si bere vláhu, je to už vzrostlý strom a těch 25 cm by mu snad vadit nemělo, ale fakt nevím, nejsem odborník.Strom je cca 1m od potoka, takže vlhko tam je...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|