Realizace aneb co nejdřív

host - 174.134 (?)
16.2.2012 15:09

Já bych si s tím nedělal takový problémy. Pokud budete mít normální trávník, tak jednou za rok přejetí autem vydrží. Stejně jako vy mám na zahradě dřevo a pokud člověk nejde po trávě když je zrovna podmočená zem, tak to trávník ustojí.

Pásy ze štěrku jsou k ničemu,  brzy zarostou trávou, Když to má vydržet, tak udělat pásy ze zatravňovacích dlaždic.

Libor

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

děd-ek - (10) - 19.241 (?), 16.2.2012 14:44

Připisuji další dotaz: 

Jelikož topíme hlavně dřevem, objednáváme si také fůry dřeva. Na podzim si ji necháme složit vedle baráku, blíže do dřevníku, ale na jaře nebo přes léto si fůru necháváme zavést na zahradu. A tak budu muset vyčlenit asi 10-15 metrový pás na konci pro hromadu klád a jejího zpracování. Abysme pak nemuseli jezdit po trávě/trávníku bylo by dobré udělat chodníček (0,5 metru na šířku by mohlo stačit. Z čeho však udělat takovýto chodníček?

Napadlo mě ohraničit pás a vysypat jej štěrkem, ale čím takovýto štěrkový chodník ohraničit? Samozřejmě mě hned napadly klasické obrubníky (5 cm) ale při "mé" délce chodníku je to asi nemyslitelné. Máte tedy nějaký jiný nápad, co byste mi mohli doporučit?

Děkuji!!!

host - 174.134 (?), 16.2.2012 15:09

Já bych si s tím nedělal takový problémy. Pokud budete mít normální trávník, tak jednou za rok přejetí autem vydrží. Stejně jako vy mám na zahradě dřevo a pokud člověk nejde po trávě když je zrovna podmočená zem, tak to trávník ustojí.

Pásy ze štěrku jsou k ničemu,  brzy zarostou trávou, Když to má vydržet, tak udělat pásy ze zatravňovacích dlaždic.

Libor

Katka_Ptacatko - (24) - 88.99 (?), 16.2.2012 15:42

Popřípadě se dá udělat chodník pomocí šablony (budeme tím dělat příjezdovou cestu i případné cestičky na zahradě).

host - 137.170 (?), 3.3.2012 20:51

Dobrý den. Zakládáte zahradu. To je věc na delší dobu. Jak vytvořením, tak především užíváním. Učitel národů, Jan Amos Komenský, napsal mimo jiné i tuto větu: „Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest“. Možná by nebylo na škodu, se nad ní zamyslet.
Tráva: Plocha zahrady cca 750m², 15m³ navezené ornice, čili vrstva 2cm? Tráva proroste 10cm ornice. Tak jaké zatravňování? Nebo tam byl 12,5m pruh pouště mezi zahradami? Green je jistě pro mnoho očí nejkrásnější, ale z praktického hlediska života na venkově je dobré si uvědomit, že tuhle trávu králíci ani jiná hovada nežerou a některá se taky špatně hubí. Srážky: Neřešte. Prozatím výnosy zemědělských plodin ve Vašem velmi úrodném kraji neklesají. Na druhou stranu je ale zálivka na zahrádce dobrá, zvláště je li sucho. Také lze vláhu v půdě šetřit. Třeba mulčováním nebo mělkou okopávkou. Stromy: Pečlivě rozmyslete. Mnohonásobně se později vyplatí. Uvažte velikosti korun. Podle toho volte počet, druhy, podnože, odrůdy, tvary, vzdálenosti a rozmístění. Údaje vemte z internetu, hledejte. Malujte si do plánku nebo mapy ve vhodném měřítku. Např. 1:200 na A3, uvažujte velikost (průměr i výšku) korun v dospělosti, doporučené vzdálenosti dodržte. Uvažte budoucí provoz na zahradě, sklon a světové strany, osvit a stínění (nižší dejte na jih pozemku, vyšší na sever). Podívejte a poptejte se, co se a jak daří v okolí (jaké druhy a odrůdy, jejich vhodnost a v jakém tvaru je budete chtít pěstovat). Taky co Vám chutná a jak úrodu využijete! Udělejte si plán, seznam, co si pořídíte. To chvíli trvá. Stromy se později přesazují blbě. Doporučím začít drobným ovocem (to je rybíz, angrešt, maliny, ostružiny) a zeleninou. Výhody: Jednodušší pěstování, rodí mnohem dříve, mají větší výnos vitamínů z plochy. Snadno a dobře se přesazují a množí. Pás rybízu nebo malin je i živým plotem. Jahody: Můžete vyzkoušet i hned na jaře frigo sadbu, sazenice v kelímcích nebo šetrné přesazení sazenic s balem. Uvádí se 30% výnos v roce výsadby u jednouplodících a 100% výnos u stáleplodících. Zelenina: Připravte si co nejdřív záhony a ve správnou dobu zasejte a zasázejte. Můžete vysévat i postupně. Prodloužíte si sklizeň. Přeji pěknou zahradu a dobré úrody. JG

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika