prořezání stromu

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?)
1.9.2008 20:33

Skúste mestský úrad odbor životného prostredia, môžte uviesť že stromy ohrozujú Váš majetok s povolením na orezanie by nemal byť problém.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 205.130 (?), 1.9.2008 14:53, zobrazeno: 9676x

Zdravím všechny, můj pozemek hraničí s potokem. U potoka (s největší pravděpodobností mimo můj pozemek) jsou stromy. Nejsou asi v nejlepším stavu, na jednom z nich jsou suché větve, které mi při každém větším větru padají na zahradu a jsou tak nebezpečné. Kde žádat o prořezání? Prosím o rady. Díky.

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 1.9.2008 20:33

Skúste mestský úrad odbor životného prostredia, môžte uviesť že stromy ohrozujú Váš majetok s povolením na orezanie by nemal byť problém.

host - 205.130 (?), 4.9.2008 14:36

já to spíš tipoval na Povodí Moravy, je to podél potoka.

aurecon - (22) - 186.139 (?), 7.6.2010 11:55
Prosím o rady. Na naší zahradě potřebujeme zlikvidovat jeden vzrostlý ořech. Máme jich celkem 3, dva jsou v pořádku, ale ten jeden má velmi málo listů oproti těm dvěma. Když jsem byla před půl rokem na obci poptat se ohledně povolení ke kácení, tak mi dost nepříjemný úředník řekl, že teď by mi ho stejně nedali, ale že v červnu (právě teď někdy) by měla vyjít novela, že na stromy ve vlastní zahradě nebude třeba žádat o povolení. Nevíte, zda ta novela už vyšla? Nechci si kazit den tím, že to půjdu zjišťovat na úřad. Dále máme dva vzrostlé jehličnany (bohužel nevím názvy, protože tady byly už než jsme se nastěhovali). Chci je dát oba pryč, ale namnožit si je znovu a udržovat je. Teď mají zhruba 3x3 metry a vypadají strašně. A tak se ptám, zda je jde "zlikvidovat" teď, nebo musím čekat až na podzim. Díky.

voborsky - (8) - 183.163 (?), 7.7.2010 23:00

Pokud je na vlastním pozemku, stačí podat oznámení 15 dnu předem. Nicméně se na stromy stále vztahuje zákon a vyhlaska. Kácení dřevin se provádí zpravidla v období jejich vegetačního klidu, Přesné datum vegetačního klidu dřevin není právními předpisy stanoveno a ani stanovit nelze, ačkoliv se v praxi povoluje kácení nejčastěji od 1. listopadu do 31. března. V případě ohrožení majetku a zdraví se může kácet i mimo toto období. Kazdopadne podrobné informace naleznete na internetu.

JV

Abra - (1) - 225.133 (?), 10.7.2010 0:11

Souhlasím

Jehličnany doporučuji kácet na podzim je možné, že chvoj by se dala prodat někam do vazárny věnců (dušičky a vánoce)

host - 182.202 (?), 10.7.2010 0:25

Mám zkušenosti s chvojí smrku pichlavého(nesprávně stříbrného)  Jeho jehlice jsou tvrdé a špatně se sním pracuje.Takový zájem o něj není. Také jsme ho porazily na dušičky, s tím, že chvojí za pár korun prodáme a nakonec jsme jej spálily v kotli. Vážeme vánoční, dušičkové a velikonoční květiny z chvojí, ale pouze pro svou soukromou potřebu, tak mám poznatky. Roman

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz