Nevím proč 4 metrovou díru.Jájsem na podzim sundával celý ořech i s pařezem.Popis postupu. Plošina-větve pryč, zkrátil jsem ho v 4m nad zemí.V tom místě jsem uvázal na smyčku řetěz s háky.Rýč odkopat cca 90cm do každé stany sekat kořeny a vyhrabat co nejhloub.Vykopal jsem to cca 120cm hluboko, vzal jsem hupcuk nosnost 3,2 tuny, ten se zavázal k dalšímu stromu(borovice) cca 25m od ořechu-jiný bližší nebyl, vzal jsem 30metrový řetěz pr. 16mm (nosnot 8,5 tuny) jeden hák k háku na stromě a druhý hák po zkrácení zkracovačem k hupcuku- mezi to ještě ukazatel zatížení, Hned jsem to našponoval, slyším křup, křup.jdu k pařezu 2 seknu, přišponuju hupcuk a strom letí k zemi..Pak jsem zrátil prověšený řetěz a vtrhl úplně. I s odkopáním připravením(bez ořezání větví a ustavení plošiny) mě to trvalo vva 2,5 hodiny.A strom který měl 72cm v průměru ve 120cm nad zemí byl dole.dle ukazatele zatížení bylo max zatížení 2.1 tuny.
Což není tolik, když jsem jednou trhlappařez topolu s tankem, tak bylo na ukazateli zátež 98 tun.Což bohužel takovou nosnost nenmá žádný jiný naviják pro tah, než ten na tanku.
A taky si pamtuji že jsme jednou trhali pařez pro obec po staré lípě a trhali jsem ho 3 tankama(max síla v tahu 340 tun).Měl cca 3,5m v průměru a kupodivu byl skoro zdravej.Vyhnilá díra byla cca 25cm.Já říkal že ho vyfrézuju, ale bohužel musel pryč celý protože rost přesně nad trubkama velké kanalizace kterou úplně zničil.Kvůli tomu ho také pokáceli, ale divím se že nebyl chráněný.při tom průměru.