Dobrý den několik let likviduji zahradu s přestárlými jabloněmi a švestkami vše na semenáčích průměr jabloní i k 1m, stáří i 70 roků. S technikou se na zahradu nedostanu. V začátcích jsem kácel na pařez co nejníže zemi a při každém sečení jsem si pamatoval, tady už, už musí být pařez, beng a už jsem rovnal nože bubnovky. Navrtání nebylo až tak jednoduché (tahat kabel a dělat díry vrtákem do kovu), zasypávání a dosypávání děr ledkem amonným nefungovalo, díry jsem však nezadělával. Pařezy ztrouchnivěly a šly rozbít krompáčem až po 4-5 letech, takže u mě to nefungovalo. Řezat motorovkou hlínu a kamínky opravdu nemusím. Takže jsem to dosud řešil obkopáním pařezu, nebo soupařezí (více kmenů například u špendlíku) a rozděláním ohně v díře okolo. V díře se musí vytvořit vysoká vrstva žhavých uhlíků a po několika dnech samovolně pařez vyhoří. Samozřejmě vypalovat nejde všude a musí se dávat bacha, sám ještě díru ohrazuji drny a hlínou z výkopu, když u toho přímo nejsem přikrývám plechem, pak to funguije jako jakýsi milíř. Výhodou je, že si ve žhavých uhlících v alobalu můžu udělat krkovičku, kuře apod, skutečně lepší jak z grilu a nemusím kupovat dřevěné uhlí. Výhodou je také, že popálím větve z koruny. V současné době samozřejmě již obkopávám, přesekám kořeny a za zbytek kmenu 1,5 až 2 metry nějak vycloumu. I tak mám někdy problém pařez pro jeho hmotnost z jámy vytáhnout.