Likvidace kořenů lísky
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 188.54 (?), 1.3.2010 15:42, zobrazeno: 27823x
Dobrý den,
velice bych ocenil pomoc radou, jak zlikvidovat kořenový sysém lísky na okrasné zahradě. Jedná se o to, že přes místo růstu lísky musí být postaven zděný plot. Nadzemní část + tak cca 10 cm pod povrch lísky byla uříznuta motorovou pilou. Kolem kořenového balu s průměrem cca 1 m byla vykopána jáma o celkovém průměru 2,5 m do hloubky cca 1 m ale bohužel s balem nelze hnout. Použití zemní techniky není možné. Existuje nějaké chemické řešení. V místě liísky bude posléze již zmiňovaná zeď a trávník.Děkuji za jakoukoliv radu.
Ajšrek
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 1.3.2010 19:13
Viděla jsem v pátek v Tescu "likvidátor pařezů",třeba by to šlo s ním. Ale asi bych bal rozsekala nebo rozřezala na několik kusů, pak už to jde. Tak jsme to tahali my. Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 1.3.2010 19:14
p.s. - stačí jen střed a silné kořeny, malé časem ztrouchniví.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.223 (?), 4.10.2017 9:08
Mám podobný problém. Kamarád to likvidoval Roundapem. Uřízl keř, navrtal dřevo kolmo ze zhora a nalil tam koncentrovaný Roundap. Prý se mu to povedlo, za dva roky upadly kořeny a líska už tam neroste.. Hodně mě to překvapilo, protože Randaup účinkuje přes listy rostlin a brání fotosyntéze. Ale prý byl úspěšný. Já chci udělat to samé, ale se čpavkem. Studoval jsem chemii a Na škole nás učili, že čpavek je pro kořeny buněčný jed a že kořeny velmi rychle odumřou. Má to ale jednu vadu, že teď nemohu čpavek vůbec sehnat. Držím Vám palce, Petr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.139 (?), 28.10.2019 21:12
30 let starou lísku jsme zlikvidovali během jednoho dne jen díky tomu, že jsme z obrovského keře nechali tři silnější nakloněné kmeny. Od pařezu jsme postupně odsekávali všechny kořeny do hloubky asi 30 cm (hlouběji už žádné nebyly). Pak stačilo s pomocí lana keř vyvrátit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|