Papoušek, který dobře mluví
|
|
|
|
host - 136.47 (?) 5.4.2011 1:03
Dobrý den měla jsem andulku holku a ta muvila krásně srozumitelně slova ale také věty byl to náš miláček a taky přiletěla na rameno vytočila hlavičku ke mě a řekla " jsem miláček že ", hodně se mazlila, volala na mě " poď už poď haji pšpšpš " nebo "jsem lumpík že " každé ráno jsem pila kávu a museli jsme mluvit co řekla jsem opakovala,. koupili jsme ji jako samečka dali jsme mu jméno Hugo a nakonec to byla holka, bohužel nám zemřela a bylo jí 18 měsíců, nejvíc se naučila mluvit do 3 měsíců potom už sem tam nějaké slovo chytla, ale taky byla urážlivá když jsme nebyli doma a vrátili se tak se schovala museli jsme jí hledat, nebo seděla u dveří na zemi a když jsme otevřeli vylétla na chodbu, ale na zavolání se vrátila, byla to inteligentní holčičí andulka. Teď máme další holku Pegy ale ta nemluví ale pořád se chce pusinkovat a nehne se odemně jdu na wc, do koupelny všude ji mám na rameni, vařím nakukuje do hrnců a mám strach aby tam nespadla, pořídili jsme ji kamaráda kluka Roky u nás mají andulky celý byt k dospizici do klece jdou jen na zrní a na noc, koupou se v dřezu pod sprchou a jsou tak mokří, že nemůžou lítat a spadnou na zem, určitě je s nima zábava když mají prostor a plné bříško umí dělat malé cirkusáky.
Tak to je můj poznatek a příspěvek k mluvení a chování andulek, každá má jinou povahu a jinak se chová
| | Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.24 (?), 10.7.2009 7:16, zobrazeno: 83411x
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, jakého bych si měl pořídit papouška, aby se naučil dobře mluvit? Taky mě zajímá, jak dlouho trvá než se to papoušek naučí a kolik času tomu budu muset věnovat.
Děkuju za případné reakce.
|
|
|
|
|
|
|
host - 126.89 (?), 13.7.2009 21:24
Co jsem slyšel, tak výborní jsou pro mluvení žakové, ale ti nejsou moc dostupní, hlavně kvůli ceně. Zkušenosti mám s andulkami, které se také něco naučí. Je třeba koupit samečka, co nejmladšího a mít jen jeho. Nemám vyzkoušené jiné, ale doporučují se modré a bílé barvy. Pokud jsou v páru nebo s jiným samečkem tak se mluvit nenaučí. Další běžní papoušci jako korely, rozely a další se mluvit nenaučí, jen pískají.
|
|
|
|
|
|
|
Svarc - (49) - 49.235 (?), 6.12.2009 20:59
Žako je asi nejlepší na mluvení a napodobitel všech možných a nemožných zvuků.Člověk se mu musí max.věnovat... cena okolo 15000Kč.Níra
|
|
|
|
|
|
|
micuko - Zlatý Zahrádkář (712) - 19.201 (?), 7.12.2009 7:30
Viděla jsem a slyšela tříletého žaka.Neuvěřitelné.Jak dokáže změnit ton hlasu a napodobit co slyšel.Dokonce si i s páníčkem hraje, kamarádka ho vypustí papouch je na kleci, ona si stoupne a zakryje si rukama tvář a volá no kde jsem pojď si mě najít, žako přijde a zobákem jí opatrně začne odendávat prsty, po chvíli jeho snažení otevře dlaně u udělá kuk a žako zatřepe hlavou a udělá taky kuk, našel, našel... Ale potíž je v tom, že nechce být sám a tak doma chovají další dva papoušky, aby netrpěl samotou když jsou v práci a neubližoval si, čeho je ve smutku a samotě schopen.Hezký den.
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.236 (?), 18.1.2010 12:23
Není pravda, že korela se mluvit nenaučí! Měli jsme koreláka a mluvil kásně!
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.9 (?), 14.4.2010 7:04
Mám doma žaka 2 roky a hlava mi jde z jeho kecání kolwm, zobák otevře při rozednění a zavře ho až při soumraku, mluví již celé věty a zvuků má v zásobě nespočet. První slovo uměl zhruba po měsíci bylo to AHOJ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.47 (?), 5.4.2011 1:03
Dobrý den měla jsem andulku holku a ta muvila krásně srozumitelně slova ale také věty byl to náš miláček a taky přiletěla na rameno vytočila hlavičku ke mě a řekla " jsem miláček že ", hodně se mazlila, volala na mě " poď už poď haji pšpšpš " nebo "jsem lumpík že " každé ráno jsem pila kávu a museli jsme mluvit co řekla jsem opakovala,. koupili jsme ji jako samečka dali jsme mu jméno Hugo a nakonec to byla holka, bohužel nám zemřela a bylo jí 18 měsíců, nejvíc se naučila mluvit do 3 měsíců potom už sem tam nějaké slovo chytla, ale taky byla urážlivá když jsme nebyli doma a vrátili se tak se schovala museli jsme jí hledat, nebo seděla u dveří na zemi a když jsme otevřeli vylétla na chodbu, ale na zavolání se vrátila, byla to inteligentní holčičí andulka. Teď máme další holku Pegy ale ta nemluví ale pořád se chce pusinkovat a nehne se odemně jdu na wc, do koupelny všude ji mám na rameni, vařím nakukuje do hrnců a mám strach aby tam nespadla, pořídili jsme ji kamaráda kluka Roky u nás mají andulky celý byt k dospizici do klece jdou jen na zrní a na noc, koupou se v dřezu pod sprchou a jsou tak mokří, že nemůžou lítat a spadnou na zem, určitě je s nima zábava když mají prostor a plné bříško umí dělat malé cirkusáky.
Tak to je můj poznatek a příspěvek k mluvení a chování andulek, každá má jinou povahu a jinak se chová
| |
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.48 (?), 11.11.2014 8:12
To je trochu alibismus jednoho ptáka porcovat a s druhým si hrát. Absurdnější fotku jsem ještě neviděl. P.S. Taky máme papoucha a u nás se kuřecí, ani žádní jiní ptáci prostě nejí. Když máte psa, taky nejíte jiné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|