Holoubek

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 186.113 (?)
26.11.2008 16:51

Hrdlička to podle vybarvení nebude. On je celý šedivý a má pouze černé proužky na křídlech. Peří načepýřené nemá. Dnes ráno seděl na krabici, ale už se nenechal chytit a odskákal k sousedům na balkon. Jestli žral nevím, já jsem ho neviděla. Jsem doma jen ráno a domů chodím až večer. Tak se z toho snad dostane.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 186.113 (?), 25.11.2008 11:58, zobrazeno: 14300x

Včera večer jsem našla na schodech domu holoubka. Seděl tam klidně a nechal se chytit. Připadá mi velikostí, že není ještě úplně dospělý, ale mládě to také není. Má už normální peří. Vzala jsem ho domů. Nemůže asi moc lítat a připadá mi, že je ochočený. Na chodbě jsem ho chtěla pustit, ale on neslétl ani na zem, ale zůstal na ruce pouze popošel k lokti. Na křídlech jsem mu žádné zranění nenašla. Tak jsem ho dala do krabice od banánů, vystlala hadrem, dala mu zrní co mám pro ptáčky a vodu. Na krabici vylétne a do rána jsem ho nechala v koupelně. Ráno jsem ho dala na balkon i s krabici kterou jsem dala na bok aby tam mohl chodit. Z balkonu neulétl, jen tam poskakoval. Jestli tam večer bude tak nevím zda ho mám na noc dát zase domů, zajet s ním k veterináři nebo jak mu mám nový domov vylepšit? Máte někdo nějaké zkušenosti? Díky

host - 136.172 (?), 26.11.2008 14:49

Pokud se Vám zdá malý, může se jednat o hrdličku zahradní. Je o něco nenší nežli městští holubi v pastelově šedé barvě s černým, bíle vroubeným proužkem na krku.  To že se dá chytit může být tím, že jde o ptáka ochočeného nebo o divokého nemocného. Přijímá potravu, nebo jen načepýřený posedává?

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 186.113 (?), 26.11.2008 16:51

Hrdlička to podle vybarvení nebude. On je celý šedivý a má pouze černé proužky na křídlech. Peří načepýřené nemá. Dnes ráno seděl na krabici, ale už se nenechal chytit a odskákal k sousedům na balkon. Jestli žral nevím, já jsem ho neviděla. Jsem doma jen ráno a domů chodím až večer. Tak se z toho snad dostane.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz