Co chybí mé andulce?

host - 6.10 (?)
28.9.2014 15:19

No já taky myslím, že je to kluk, akorát mě děsí to tmavé peří nad ozobím. Myslím, že vápenku nemá. Dneska jsem koupili novou klec kvalitní, tak si přivyká. Tta žádný nátěr neobsahuje, tak snad se mu to ozobí upraví.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.10 (?), 19.9.2014 12:32, zobrazeno: 20032x

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Máme andulku, když jsme jí pořizovali, měla modré ozobí, takže jsme počítali s tím, že je to kluk. Asi rok byla u bbičky, nikdy jsem jí nijak nepozorovala až teď, máme ho 2 měsíce a všimla jsem si, že ozobí má bledé, velmi málo modré. Děda mi tvrdil, že je to samice, ale mě se to nezdá. Mám spíš pocit, že mu něco škodí. Bydla má z jabloně a švestky, sepiovou kost moc nechce, to mi spíše ozobává eurookna, ale to mu zatrhávám, jednak je ničí a jednak by mu mohl škodit lak. Takže tuto činnost má minimalizovanou. Jinak žere to své krmení+ seneg. proso, pije normálně, stoici má o.k. je aktivní tak nevím. Nohy má bez šupin, ozobí celistvé, bez útvarů. Všimla jsem si, že má roztřepená zobák, jako když se někdy třepí nehty. Celkově pečuje o peří, není moc hravý, nechá se podrbávat za krkem a občas mi ozobává jemně prst, jako by ho laskal.
Zkusím sem dát foto, jenže zrovna nabíjím baterky a on se nechce nechat fotit.Tak poraďtě prosím, je to holka, nebo mu něco chybí?
Děkuji za odpovědi.Jana

host - 6.10 (?), 27.9.2014 10:09

Tak tady jsou fotky, přemýšlela jsem, jestli to nemá z klece, je totiž sice dost velká, ale je něčím natřená, černým a červeným lakem. Papoušek to ozobává. Já to zkoušela drhnout drátěnkou, ale moc to nešlo. Má totiž i nad ozobím takové tmavé peří-viz foto. Ale jak říkám, jinak je to čilý ptáček. Chceme koupit partnera či kamaráda, tak abycom věděli, jaké pohlaví. Množení sice do budoucna neplánujeme, ani nechceme a předpokládám, že pokud by jsme páru nevytvořili podmínky pro uhnízdění, tak nezahnízdí. Akorát myslíme, že je lepší pár dvou pohlaví- přiroenější.

host - 6.10 (?), 27.9.2014 10:10

ještě jedna

host - 248.95 (?), 27.9.2014 13:20

To máte kluka  ;-))

Měla jsem také takového Pepíka, ale holku k sobě nechtěl, byl by ji zabil,  nepomohlo ani dát ji na čas do vedlejší klece.           Lída

host - 6.10 (?), 28.9.2014 15:19

No já taky myslím, že je to kluk, akorát mě děsí to tmavé peří nad ozobím. Myslím, že vápenku nemá. Dneska jsem koupili novou klec kvalitní, tak si přivyká. Tta žádný nátěr neobsahuje, tak snad se mu to ozobí upraví.

host - 6.10 (?), 29.9.2014 12:12

Navíc jsem to pro jitotu dnes začala mazat máslem, kdyby náhodou.

Byla jsem ve městě a koukla do jednoho zverimexu, že bychom přikoupili kamaráda. Bylo mi těch andulek líto, jedna pobíhala po dně sem a tam, další jen seděla, ani nemrkla, jiné byly pěkné vypadaly zdravě a některé mi přopadaly, že mají tu vápenku.

Tak řeším dilema, zda dokoupit kamaráda u chovatele, kde bych měla mít jistotu, že bude ptáček zdravý, nebo ve zverimexu, kde riskuji jednak stáří ptáčka a také nemoci. Bylo mi jich líto, kdo ví, jak dlouho tam budou sedět, než si je někdo koupí.Ttak poraďte, prosím?

host - 210.121 (?), 19.10.2014 6:45
Toto je 100% samice!
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty