Změna v chování psa

host - 164.148 (?)
27.7.2012 10:41

nepřejde, bude to horší.

a pevně věřím v to, že štěňata si pořizovat nebudou, protože množit neuchovněné psy (včetně vořechů) je nezodpovědné no útulky jsou takových plné.

nejlepší a nejšetrnější řešení je kastrace. fena bude vyrovnanější bez těch opakujících se návalů hormonůwink a vyhnete se i některým rakovinám s tím spojených.

naše čubinka při prvním háraní ochrnula na zadní. s pomocí veterináře za pár dní v pořádku. určitě se nebojte se poradit s vetem yes

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 40.253 (?), 12.3.2012 13:27, zobrazeno: 18382x

Dobrý den,

mám doma asi 15 měsíční čubičku voříška středního vzrůstu. Žije s námi v bytě. Máme jí zhruba od 4 měsíců, přes inzerát  "že pokud se nenajde někdo, kdo by si štěně vzal, bude utraceno." Zřejmě nebyla v dobrých rukách, jelikož špatně reaguje na cizí lidi, především na chlapy a hodně malé děti. Bojí se jich, vyjíždí po nich, je celkově bázlivá (za to s ostatními psy je kamarádka hned). Když si na někoho zvykne, v průměru to trvá tak měsíc, bezmezně ho miluje. Zezačátku se jí stávaly málé nehody: stačilo zvednout malinko hlas a hned se počůrala. Nebo přišel přítel (větší a vlasatý chlap) a hned zalezla pod stůl a udělala loužičku. Nikdy za to nebyla trestaná, maximálně jsem jí s klidným hlasem poslala na místo. Po čase (zhruba po 3, 4 měsících u nás) jí to přešlo. Návštěvy cizích lidí sice doteď nesnáší, ale trpí je (stáhne se na místo a jen pro sebe si trochu vrčí). Na ulici chodí vedle mě bez vodítka naučila se, že bez povolení nesmí vítat cizí psy a cizích lidí si vůbec nevšímá, dokud si oni nevšímají jí. Přítele miluje a naopak se občas počůrá radostí, když jeho, mě nebo někoho z našich přátel vidí.

Jenže před zhruba 14 dny chytla od sousedovic kočky blechy. Vykoupala jsem jí a pár jich utopila, pak jsem koupila sprej Arpalit Neo a pořádně jsme vystříkali všechno, kde by se ty potvory mohly schovat. Bohužel, nepomohlo. Drbala se dále, takže jsme postřik opakovali podle návodu za týden. Jelikož už věděla, co jí čeká, tak se stáhla a nechtěla přijít. Museli jsme jí nastříkat opravdu násilím. Ještě ten večer jsem jí podle návodu vyčesala a ráno, jsem si všimla, že je nějaká divná. Už jsem verbovala přítele, že pojedeme k veterináři, jelikož jsem si myslela, že se přiotravila tím sprejem. Po 2 hodinách ale byla zase normální: zazvonil zvonek a ona začala štěkat, přišla návštěva, hrála si, donášela jim vechny hračky atd... Před 3 dny jsem si všimla, že jí neubývají granule z misky a co hůř, že ani moc nepije. Občas polehává, třese se, za pár chvilek je zase k nezastavení, skáče po všech hračkách, které má, blbne a venku je k nezastavení (taková byla vždycky). Žere pouze když jí krmím z ruky a jen něco a málo. Pije jenom z dlaní, ne z misky. Misky jsem jí tedy vydrhla - nepomohlo to. Nejdivnější je to, že je mnohem, mnohem více přítulná. Pokud si jí delší chvilku nevšímám (např. teď, sedí vedle mě a kňučí), chce se neustále mazlit, když si hraje sama s míčkem, kňučí u toho.

Její chování opravdu nechápu. Nevím, jestli je to tím násilným sprejováním nebo jestli se opravdu nepřiotrávila - i když její hravost nenahrává tomu, že by jí mohlo být nějak špatně. Pokud byste někdo věděl, co a jak, poraďte mi prosím. Děkuji.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 12.3.2012 13:54

Mám sice psy-kluky, ale tohle vypadá na,,falešnou březost". Naši kluci se takhle divně chovají, když v okolí hárá fenka. Předpokládám tedy, že kastrovanou ji nemáte. Snad někdo z chovatelů fenek napíše tip, podle čeho se to dá celkem bezpečně určit, aby jste náhodou nezanedbala nějakou vážnější poruchu (třeba tu otravu)

host - 220.182 (?), 12.3.2012 20:48

Pokud se cca před měsícem hárala, může to být falešná březost. Pokud se ještě nehárala, tak to může být začínající hárání... Ale s tím žrádlem, pitím a tím třesem to je divné, asi bych se pro jistotu zeptala telefonicky na veterině. To mi moje holka nedělala, ta spíš víc žrala - a bez třesu...           Lída

host - 97.58 (?), 2.4.2012 12:26

Přesně tak. Nám to čubina taky začala dělat, letěli jsme na veterinu, dostali jen nějaké vitamíny a od té doby to má vždy nějaký čas po hárání. Prostě se víc mazlí nebo se stará o plyšového mědvídka. Mělo by to přejít, až bude mít první štěňata. Návštěvou na veterině nic neskazíte a budete mít jistotu.

host - 130.41 (?), 2.4.2012 16:16

A nemá nahodou falešnou březost? Je to asi mesíc po hárání.

host - 164.148 (?), 27.7.2012 10:41

nepřejde, bude to horší.

a pevně věřím v to, že štěňata si pořizovat nebudou, protože množit neuchovněné psy (včetně vořechů) je nezodpovědné no útulky jsou takových plné.

nejlepší a nejšetrnější řešení je kastrace. fena bude vyrovnanější bez těch opakujících se návalů hormonůwink a vyhnete se i některým rakovinám s tím spojených.

naše čubinka při prvním háraní ochrnula na zadní. s pomocí veterináře za pár dní v pořádku. určitě se nebojte se poradit s vetem yes

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz